Jiří Kuchler: Věřím, že letos Kladno postoupí

Pověsil hokejovou výstroj na hřebíček a stal se učitelem. Zástupce ředitele Sportovního gymnázia Jiří Kuchler (39), dlouholetý útočník Kladna, vzpomíná na loňskou sérii play off mezi Rytíři a Ústím nad Labem, kdy stál na straně vítězů…

Co vás napadlo jako první, když jste se dozvěděl soupeře Rytířů?
Napadlo mě, že se rád přijdu podívat. Času na hokej v sezoně moc nemám, takže jsem viděl jen málo zápasů v základní části, ale teď si ho udělám. A věřím, že letos Kladno vyhraje (směje se).

Na který z těch vzájemných duelů s Kladnem loni vzpomínáte nejvíc?
Na ten poslední, rozhodující, kdy jsme hráli naprosto uvolněně a pak přišla euforie z postupu. Musím dodat, že mně Kladna bylo líto.

Ústí tu sérii hrálo unavené z předkola a zdecimované zraněními. Nenapadlo vás v kabině, když jste toho měli plné zuby, že to Kladnu trošku usnadníte?
Vůbec ne. Kdo někdy dělal nějaký sport, tak ví, že na hřiště se jde vyhrát. 

Pak vás čekala další dlouhá série v semifinále s Jihlavou, ve které jste opět sahali po postupu. Prý za vámi v Jihlavě přišel trenér do kabiny a říkal, že to máte urychlit, že má strašnou chuť na pivo…
(směje se) To jsme měli všichni. Na tuhle sérii vzpomínám rád, protože Jihlava na nás poslala mladé kluky, kteří nás „mlátili“. Nás těšilo, že i když byli lepší, na postup jsme při troše štěstí mohli pomýšlet. 

Na co si musí současné Kladno s Ústím dát největší pozor, aby se neopakovala loňská série?
Na Jardu Roubíka, který tým vede a hlavně na jejich přesilovky. Ale jak znám Pavla Pateru, ten své mužstvo připraví tak, aby šlo do zápasů s pokorou a zdravím sebevědomím. Na postup učitě mají. 

Jan Murárik

jirikuchlnalede

Jiří Kuchler na ledě Rytířů v dresu Ústí


Počasí Kladno

Předpověď počasí