Rytíři pozvali Jihlavu do Kladna potřetí

Mnozí nad nimi už zlomili hůl, ale hokejoví Rytíři žijí v play off dál! V Jihlavě vyhráli 2:1 (1:1, 1:0, 0:0). Stav série je z jejich pohledu 2:3, ovšem nikde není psáno, že zbývající dvě utkání nemohou vyhrát.

Zápas začal z pohledu Kladenských nejhorším možným scénářem. Rytíři inkasovali už ve třetí minutě a domácí ucítili intenzivní vůni baráže. Smutek fanoušků Kladna trval necelých osm minut. Právě skončila kladenská přesilovka, když před brankou clonící Tůma šikovně tečoval Drtinovu dělovku. První třetina se kromě dvou branek vyznačovala také osmi vyloučenými hráči a skvělými výkony obou gólmanů. 

V druhém dějství viděli diváci už jen jednu branku. Tentokrát se radovali pouze Kladenští, v přesilové hře od modré přesně pálil Tenkrát. Poslední třetina se nesla ve znamení excelentního výkonu brankáře Cikánka. Kladenští hlavně díky jeho zásahům kontrolovali gólový náskok a měli také více ze hry než Dukla. Tu si výhrou pozvali potřetí na svůj led. Jihlava do Kladna přijede ve středu a na zimním stadionu se představí od šesti hodin večer.

Branky a nahrávky: 3. Danišovský (Březina, Diviš) - 10. D. Tůma (J. Drtina, J. Kloz), 33. Tenkrát (J. Drtina)

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Půža, Kaláb – F. Seman (A), J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, Anděl, Čachotský (C) – Danišovský, Diviš, Březina.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava (A), Drtina, Růžička, Repe, Kehar, Ptáček (A) – Tůma, Burger (C), Kloz – Redlich, Přikryl, Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Cetkovský, Zikmund, Gratton – Kubík.

Diváků: 5075

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí