Trenér Lidický: V áčku to může zkusit až pět juniorů

V uplynulé sezoně se mu podařil malý zázrak. Hokejové juniory dovedl v základní části extraligy na čtvrté místo a v play off s nimi byl kousek od postupu do semifinále. Mladí Rytíři pod vedením Jindřicha Lidického zanechali dobrý dojem a někteří i díky němu mohou pomýšlet na starty v prvním týmu.

Sezona pro vás skončila minulý měsíc. Jak ji hodnotíte s takovým odstupem?
Byla dobrá, ne? (usmívá se) Škoda play off, ve kterém jsme nedokázali dát ve dvou zápasech potřebné góly. Nicméně České Budějovice přes nás postoupily zaslouženě. 

Udělal byste ve vyřazovací sérii něco jinak?
Těžko říct. Vždycky se dá udělat něco jinak, když vypadnete. Bojovali jsme, stříleli jsme hodně, ale Budějovičtí měli rozdílového střelce i brankáře. A to náš Stahl chytal výborně! 

Od příští sezony můžete opět počítat pro sestavu s věkovou výjimkou. Které nejstarší hráče si necháte?
Je jich víc, ale hrát můžou tři. Výběr záleží na trenérech áčka, protože my můžeme zařadit do sestavy jen věkové výjimky, které jsou na soupisce či mají smlouvu s prvním týmem. Podle mne by v áčku mohli letní přípravu začít Patyk, Keszi, Bláha, Schildhabel, Havelka. Zelingr a Kubík už tam jsou. 

Rýsuje se vám kvalitní doplnění kádru z dorostu?
Uvidíme (usmívá se). Je jisté, že z dorostu přijdou šikovní kluci. Namátkově Veber, Jelínek, Bláhové, Husárik. Kolik jich nakonec bude, ukážou právě ty výjimky pro starší juniory. Prostor pro dorostence se může příští sezonu kvůli tomu zúžit.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí