Gólman Cikánek: Prioritou je pro mě Kladno

Má za sebou jednu z nejlepších sezon v kladenském áčku. Jeho výkony v bráně nadělaly v semifinále hokejistům Jihlavy velké starosti. Méně branek v play off Lukáš Cikánek (29) v dresu Rytířů než letos nepustil. Bude v Kladně chytat i následující soutěžní rok?

Kde je vám konec?
Jsem doma s rodinou a užívám si po sezoně volno (usmívá se).

Předvedl jste skvělou sezonu, hrnuly se vám nabídky?
Už v sezoně jsem řekl, že bych rád v Kladně pokračoval, a to platí dál, i když ještě nikdo z klubu nic konkrétního neřekl. Dostal jsem nabídku z Německa, ale kvůli Kladnu jsem ji zatím odmítl. Je to stále otevřené. Za ta léta, co jsem v Kladně prožil, mám s klubem dobrý vztah.

Řekl jste si, jak dlouho na vyjádření klubu počkáte?
Do začátku, respektive do poloviny května. Pak bych to musel začít řešit.

Když zůstanete, absolvujete letní přípravu s týmem, nebo individuálně?
Stejně jako loni s týmem. I když v Kladně nebydlím, nemám s dojížděním problém. Nad tím přemýšlím, když zvažuji nabídku z Německa. Máme dvě malé děti a mně se tam bez nich nechce a s nimi je to teď složitější. Ale nedopadne-li Kladno, tak nabídku přijmu. 

Jaké máte vysvětlení, že se vám neozvala extraliga?
Dávají přednost mladým brankářům. Raději podepíší jako dvojku mladého kluka než třicetiletého. Platově je to pro ně výhodnější. V mém věku je to složitější, než v době, kdy mi bylo pětadvacet.

Když se ještě krátce ohlédnete za play off, proč jste nepostoupili do baráže?
Semifinále bylo o jednom gólu… Kdyby se nám podařilo poslední zápas vyhrát, nemusela by sezona být podle někoho tak špatná. Ale nikdo neví, jestli bychom zvládli baráž jako Jihlava…

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí