Trenér Lidický: Pro kvalitu si máme kam sáhnout

Smlouva na další sezonu pro něj leží u Rytířů na stole. Trenér Jindřich Lidický (55) tak může se svými juniory navázat na uplynulou úspěšnou sezonu. Na tu další s nimi tvrdě trénuje na suchu.

Je letošní letní příprava jiná než obvykle?
Základ je stejný jako minulý rok, jen s některými menšími doplňky v duchu moderního trendu.

Na co se v tomto období zaměřujete?
Na nohy a komplexní sílu, ta v současné době hráčům nejvíc chybí. Přizpůsobujeme tomu běhání, cviky na nohy a hry na malém prostoru maximální rychlosti a na více než sto procent. Například mají osm stanovišť, na každém cvičí intenzivně dvacet vteřin, deset vteřin odpočívají a jdou na další stanoviště. Tréninkové dávky postupně zvýšíme, i když už nyní toho kluci mají plné zuby. Třikrát v týdnu chodíme na dvoufázové tréninky, dvakrát v týdnu je pouze jeden trénink. 

Když jste byl v jejich věku, měli jste stejně náročnou letní přípravu?
Také se trénovalo velmi tvrdě, více jsme se zaměřovali na maximální sílu a běhali jsme dlouhé tratě na získání vytrvalosti. V současnosti se dlouhé úseky takřka neběhají. 

Sešel se vám v letní přípravě dostatek hráčů?
Trénuje devatenáct kluků a devět jich máme v prvním týmu. S áčkem je pět hráčů ročníku devadesát sedm a několik devět devítek. Z toho Adam Kubík a Matyáš Zelingr jsou stabilními hráči prvního týmu. S áčkem mají ještě jiný styl přípravy, takže si budeme mít kam sáhnout pro kvalitu. 

První tým připravuje kondiční trenér na plný úvazek. Proč vy děláte přípravu bez kondičního trenéra?
Pro tuhle věkovou kategorii není kondiční trenér na plný úvazek nezbytný. Kondiční přípravu konzultujeme s odborníky z fakulty sportu. 

Jan Murárik

treninkvtechto

V těchto dnech jsou stopky hlavní pomůckou trenéra


Počasí Kladno

Předpověď počasí