Rytíř Kopřiva: V bráně budu ještě dlouho platný hráč

V Kladně se naučil chytat a po letech různých štací se do něj nyní vrátil. Miroslav Kopřiva (33) přichází k hokejovým Rytířů v nejlepším gólmanském věku.

Z Kladna jste odešel před sedmi roky. Co vás teď vedlo k návratu?
Dostal jsem nabídku od trenéra Patery a další důvod je koncepce klubu, který se chce vrátit do extraligy. V soukromém životě jsem uvítal, že to budu mít blízko domů do Líbeznice, kde s rodinou žiju. Syn půjde do první třídy a čekáme narození dalšího potomka (usmívá se). Nechci už rodinu tahat nikam daleko. Jsem rád, že jsme se s Kladnem domluvili.

Sledoval jste v uplynulých letech hokejové Kladno?
Vždycky jsem se díval, jak si kluci vedou. Ostatně, když jsem chytal ve Slavii nebo v Chomutově, tak jsme proti sobě hráli. 

Jak vzpomínáte na své hokejové štace?
Nezapomenu na semifinále play off, to jsem hrál dvakrát. Pak jsem zažil parádní zápasy v KHL v dresu Slovanu Bratislava. A s Chomutovem jsem slavil postup do extraligy. Taky krásné období. Jenom teď na poslední angažmá v Košicích raději zapomenu. To se nepovedlo. 

Když jste z Kladna odcházel, kde jste si myslel, že za těch pět sedm let budete?
Nikdy jsem nemyslel takhle dlouho dopředu. Vždycky jdu sezonu od sezony. Lituju jen, že jsem se nedostal do zápasu v NHL. Několikrát jsem k němu měl hodně blízko, ale nikdy to, bohužel, nevyšlo. Nejvíc, co jsem dosáhl, byl národní tým. 

Cítíte, že se blíží hokejový důchod?
Tak na ten se vůbec necítím. Myslím, že ještě několik sezon budu v bráně hodně platný hráč. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí