Rytíři na Slavii bojovali, první přípravný zápas ale prohráli

První generálka na sezonu 2017/2018 kladenským Rytířům nevyšla. Na ledě pražské Slavie prohráli svěřenci trenéra Miloslava Hořavy 1:3. I tak byl hlavní kouč spokojený a bojovnost Kladeňáků odměnil dokonce potleskem.

Do kladenské brány nastoupil Lukáš Cikánek a už od začátku utkání měl co dělat. Slavisté se z úvodní trefy radovali v čase 2:46, kdy ránu Nováka od modré dorazil za Cikánkova záda Martin Kadlec. O pouhých 23 sekund později Pražané skórovali znovu. Vedení navýšil Václav Krliš, ke kterému se odrazil puk tak příhodně, že trefil už jen odkrytou kladenskou klec.

První část kromě problému s mantinelem a vynucené několikaminutové pauzy už nic zásadního nepřinesla. Hned v úvodu druhé třetiny však viděli diváci v Edenu další gól. Tentokrát ale padl do sítě domácích a jeho autorem byl Jan Kloz, který doklepl puk za brankovou čáru po skvělé práci Matuly. Na konečných 3:1 pro Slavii završil Martin Ondráček.

Trenér Miloslav Hořava už před utkáním avizoval, že jednou z variant pro zápas na Slavii je i ta možnost, že se v průběhu protočí kladenští brankáři. Na jeho slova došlo a Cikánek opustil brankoviště po 31 minutách, kdy ho nahradil Miroslav Kopřiva.

I když bylo kapitánské céčko svěřeno obránci Petru Hořavovi, jeho otec a zároveň hlavní trenér Rytířů Miloslav Hořava starší už na středečním tréninku uvedl, že kapitánem bude v přípravě jmenován jen někdo pro daný zápas. O novém lídrovi týmu s "C" na hrudi pro sezonu 2017/2018 bude definitivně rozhodnuto až na konci srpna.

Branky a nahrávky: 3. Kadlec (Novák, Šafránek), 4. Krliš (Růžička), 59. Ondráček (Kubica) – 22. Kloz (Matula)

Rytíři Kladno: Cikánek (od 31. Kopřiva) – Štindl, Hořava, Matula, Štich, Kehar, Lenďák, Zelingr, Veber – Kružík, Tůma, Strnad – Kloz, Redlich, Kaut – Machač, Pekr, Lorraine – Zikmund, Svendlund, Kubík.

HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – Drtina, Kasík, Barák, Novák, Kolařík, Růžička, Ryzák, Holý – Krejčík, Šafránek, Kadlec – Kopta, Nedvídek, Krliš – Jankovský, Kubica, Ondráček – Tejral, Furch, Šmerha.

Lukáš Jůdl

Ilustrační foto: Tomáš Kostečka


Počasí Kladno

Předpověď počasí