Litvínov byl nad síly Rytířů

 V posledním přípravném utkání se Rytíři představili na litvínovském ledě, kde extraligové Vervě podlehli 1:5 (0:1, 1:0, 0:4).

Hned na začátku 2. minuty dostali domácí příležitost zahrát si přesilovku, když na trestnou lavici odešel Strnad za sekání. Početní výhodu však v branku nepřetavili a sotva přesilovka skončila, mohli naopak Kladenští zvednout ruce nad hlavu. Lorraine však zblízka nepropálil Petráska. Hrál se svižný hokej se šancemi na obou stranách, v 11. minutě opět prokázal dobrý reflex Petrásek a při početní výhodě Kladna zlikvidoval Machačovu dělovku. O minutu později to kladenského hráče mohlo mrzet. Litvínovští jeli na dva na jednoho a Jurčík zakončil do prázdné branky - 1:0. Tlak Litvínova ještě zesílil při další přesilovce, která paradoxně mohla znamenat vyrovnání skóre. Pilař trefil blokujícího kladenského hráče a Machač jel úplně sám na brankáře. Ten však jeho záměr propálit ho mezi betony přečetl. Na druhé straně se minutu před koncem zaskvěl Kopřiva, když vyrazil střelu Černého.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili Rytíři v početní výhodě, protože v samém závěru první třetiny obdržel trest 2 + 10 minut Baránek za zásah protihráče do oblasti krku. A faul v závěru přesilovky hosté potrestali! Přikryl zpoza branky našel Pekra a ten poslal kotouč za Petráskova záda -  1:1. Další přesilovku Kladno nevyužilo, ale sotva skončila, napřáhl k ráně Lorraine, jenže jeho pokus skončil na tyčce. Utkání dostalo spád, před oběma brankami bylo živo a největší šanci opět neuvyžil Machač, který se v 38. minutě pokusil kličkou vyzrát na litvínovského gólmana.

V poslední části hry už dominovali domácí. Ve 44. minutě vyjel Kopřiva z branky, vypíchl puk Nicholssovi, který však kotouč opět získal a z otočky zvýšil skóre na 2:1. Rytíři sice měli šance na vyrovnání, ale Lorraine nevyřešil dobře akci dva na jednoho a o necelou minutu Kaut minul prázdnou branku. Domácí pak zásluhou Pilaře a Guly odskočili o tři branky, a i když se Kladno v závěru utkání ještě nadechlo a pokusilo s výsledkem něco udělat, poslední slovo měl po samostatném úniku Jánský.

Branky a nahrávky: 12. Jurčík (Válek), 44. Nicholls, 49. Pilař (Jánský, Černý), 52. Gula (Nicholls, Kubát), 59. Jánský (Hübl, Petrásek) – 22. Pekr (Přikryl, Strnad)

Diváků: 1220

HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Kubát, Gula, Dietz, Doudera, Baránek, Pilař, Sklenička – Lukeš, Hübl, Jánský, Černý, Hanzl, Nicholls, Trávníček, Gerhát, Hořava, Doležal, Válek, Jurčík. 

Rytíři Kladno: Kopřiva (Cikánek) – Hořava, Matula, Kehar, Štindl, Štich, Ledňák, Zelingr – Kloz, Machač, Tůma, Strnad, Přikryl, Pekr, Svedlund, Kaut, Lorraine, Redlich, Kubík, Zikmund, Veber, Kružík.  

- mar -

Ilustrační foto: archiv

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí