Procházkovi kluci vybojovali stříbro

Už potřetí vyvezl hokejový trenér Petr Procházka se svými kolegy Rytíře páté a šesté třídy na soustředění do Pelhřimova a opět se z tamního turnaje vracel s medailí!

„V Pelhřimově jsme spokojení. Oddíl nám vychází vstříc a díky tomu máme vždy všechno, co ke kvalitnímu soustředění potřebujeme,“ pochvaloval si oblíbený kouč. 

Jako první absolvovali týdenní kemp hráči pátých tříd. V rámci přípravy na ledě je čekal přátelský duel s Pelhřimovem, za který nastoupili až o dva roky starší hráči. Ovšem platné jim to bylo pramálo, neboť Kladenští zvítězili 9:8… „S kolegou Milanem Tuláčkem nás potěšilo, že se starších, větších a silnějších kluků nebáli. Kladno prostě mělo chuť a hlad po vítězství. Bruslili jsme, napadali a hráli jsme přesně tak, jak jsme se domluvili,“ uvedl spokojený trenér.

Další týden si Pelhřimov dali o rok starší Rytíři. Čekal je stejný program i s přátelským zápasem. Ten odehráli proti Šachťoru Soligorsk a zvítězili 8:7. „Soustředění šestek jsme brali jako přípravu na turnaj o Pohár kraje Vysočina, který se konal na konci týdne,“ dodal. Kladenští v něm postupně přehráli Soligorsk 3:0 díky výkonu bezchybného Tuláčka v bráně, poté porazili Černošice 4:2, Ledeč nad Sázavou 10:1 a Pelhřimov 5:1. V boji o zlato však podlehli silnému Havlíčkovu Brodu 1:3. „Předvedená hra nebyla to, co bychom si od nich přáli v sezoně vidět. Kluci mají na víc. Víme, že nás čeká sezona plná těžkých soupeřů a k tomu jsme dostali možnost hrát ještě soutěž U-12 s dvaceti týmy z celé republiky, mezi kterými jsou například Plzeň, Zlín, Jihlava nebo brněnská Kometa. Máme na čem pracovat, abychom se mohli měřit s těmi nejlepšími. Osobně se na tyto souboje ale velice těším, protože budou mít velký náboj a kvalitu,“ doplnil Petr Procházka.

Jan Murárik

soustredenikluci

Kluci si užili pořádnou grilovačku

soustredeniksoustre

K soustředění patří oblíbené "rabování" obchodů

soustredenimimo

Mimo led vládla v obou partách velká pohoda

soustredenipopratel

Po přátelském utkání přátelské foto se soupeřem...

soustredenirytiri

Rytíři si zatrénovali i s krasobrulařským oddílem

soustredenisampano

Šampáňo za výsledky


Počasí Kladno

Předpověď počasí