Honza Kruliš: Rytíři nás musí dostat do varu

Startuje nová sezona první hokejové ligy (Kladno - Kadaň, 16.00 h.) a bývalá opora zadních řad kladenského týmu Honza Kruliš (47) opět u toho nebude chybět se svým komentářem na našich stránkách - "Sólíčkem". I když se v jeho sportovním životě udála jedna zásadní událost, která mu tentokrát zabrání sledovat v Kladně zápas od zápasu, čas si na Rytíře najde.

Z vás se letos stal hokejový trenér a v neděli v krajském přeboru povedete poprvé tým Králova Dvora. Jste před touto vaší premiérou nervózní?
Spíš se těším. Je to samozřejmě úplně jiná pozice, než sedět na tribuně a pozorovat hru. Je mně jasné, že na střídačce nemůžete vidět všechno, takže na kritiku ze strany odborných pozorovatelů jsem připravený (usmívá se).

Dvě sezony jste hodnotil domácí utkání Kladna. Vzal jste si něco z práce trenérů?
Nebudu nikoho kopírovat, začnu koučovat podle sebe. Uvidím, jestli je to špatně, nebo dobře. Jsem trenérský nepopsaný list (směje se).

Stanovil si Králův Dvůr pro tuto sezonu postupové cíle?
Postupové ambice nemáme. Stačí nám účast v play off. Tam bychom se dostat měli. Mužstvo, i když bez velkých hvězd, hraje s chutí a s kvalitou, která by nás do play off měla v pohodě dostat. 

Dnes zasednete tradičně na tribunu kladenského stadionu a po zápase Rytířů s Kadaní pro nás napíšete komentář. V přípravě jste viděl téměř všechny domácí zápasy Kladna. Zanechali ve vás Rytíři dobrý dojem?
Podle přáteláků se nedá soudit, jaká bude sezona, nebo jaká je skutečná síla týmu. Soupeři málokdy dorazí v kompletní sestavě a jsou v tu chvíli v nějakém tréninkovém módu. Z toho, co jsem viděl, Kladno trpí v obraně. Z mého pohledu nám vzadu chybí výrazná osobnost, konstruktivní zkušený bek, který obranu potáhne a bude nám platný v přesilovkách. V tom vidím největší problém na začátku sezony. Škoda, že klub nestáhl zpět Kanaďana Nashe, který v létě putoval po Evropě a prý byl volný. V osobnost obrany by mohl v sezoně vyrůst Lenďák, jehož táta se mnou hrával léta v kladenském dorostu. Původem to jsou Kladeňáci. Což u hráče může také hrát důležitou roli. 

Najdete na projevu Rytířů výrazné pozitivum?
Pro mě je takovým pozitivem mládí týmu. Otázka je, zdali tyto hráče jsme schopní dlouhodobě v Kladně udržet. Pokud se tak nestane, pak může jít veškerá práce, která touto sezonou začíná s ambicemi na postup za tři čtyři roky, vniveč. Co má Kladno výborně obsazené, to je post gólmana. Tam máme zkušené kluky. Ale chceme hrát většinu zápasů na jedna nula? Určitě ne. Tudíž musí zabrat útočníci. Ti se v přípravě nevyznamenali. Rytíři musí doma fanoušky dostat hned od začátku sezony do varu!

Jan Murárik

kruliskrulda

Krulda v roli trenéra Králováku


Počasí Kladno

Předpověď počasí