Rytíři padli v prodloužení

Se slabšími týmy to kladenským hokejistům zatím nejde. Doma s Kadaní vyhráli v posledních vteřinách, v Třebíči na konci utkání málem poprvé padli v základní hrací době. Svou první porážku sezony si však nechali do prodloužení. S Horáckou Slavií prohrálii 2:3 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1).

Bez elitního střela Matěje Pekra (nachlazení), který v Třebíči hrával a jistě by věděl, jak na soupeře, Rytíři hledali správnou cestu k brance soupeře celou první třetinu. Třebíčtí měli více ze hry a také si vypracovali více vyložených šancí, z kterých proměnili pouze jednu. Ostatní většinou zlikvidoval velmi dobrý Kopřiva. 

S jeho uměním i s přispěním štěstěny přežili hosté i úvodní minuty druhého dějství. Opět Rytířům nešly přesilovky, i když vyrovnávací branku vstřelil Hořava několik sekund po skončení početní převahy. Další branky diváci neviděli, protože gólmani stále byli nejlepšími hráči zápasu. Jejich spoluhráči vyvedli na konci třetiny diváky z nudy krátkou šarvátkou.

V závěrečném dějství se chléb lámal v posledních sekundách. Půl minuty před sirénou dostali Rytíři druhý gól, když už to vypadalo na první prohru v šedesáti minutách hry, Kaut bombou vyrovnal. Prodloužení tři na tři sedlo více domácím, kterým výhru za dva body vystřelil Erat.

Rytíři v sobotu přivítají doma hráče Ústí nad Labem (16.00 h.).

Branky a nahrávky: 7. Horký (R. Erat), 60. Vodný – 31. P. Hořava (J. Kloz), 60. T. Kaut (J. Kloz, D. Tůma)

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Jekel) – Půža, L. Vágner, D. Mikyska, F. Král, Hort, Čejka – Horký, Dolníček, R. Erat – Vodný, T. Havránek, Jan Wasserbauer – Kristl, R. Zohorna, Malec – Kratochvíl, Tadeáš Král, Kusko. 

Rytíři Kladno: Kopřiva (Cikánek) – Matula, Hořava, Štindl, Kehar, Štich, Lenďák – Tůma, Machač, Kloz – Strnad, Přikryl, Svedlund – Kaut, Zikmund, Kružík – Kubík, Redlich.

Jan Murárik

Foto: Viktor Pavlovec


Počasí Kladno

Předpověď počasí