Hokejové statistiky se vracejí do Kladna

Na sezonu 2013/2014 by kladenští fanoušci jistě nejraději zapomněli. Tehdy se však v Kladně poprvé objevily oficiální statistiky. A ty se nyní do Kladna vracejí. Od letošní sezony se totiž sběr statistik rozšířil i do WSM ligy. 

Tým statistiků v každém utkání zaznamenává odehrané minuty jednotlivých hráčů, počet hitů, úspěšnost na vhazování, počet střel, počet zblokovaných střel, zásahy brankářů. Extraliga a WSM liga jsou pak od sezony 2017/18 první v Evropě, kde se sběr dat využívá také pro statistiku Corsi - součet veškerých střeleckých pokusů, tj. střely na branku + střely mimo + zblokované střely, které se staly za přítomnosti hráče na ledě.

V utkání se Vsetínem bylo i dle statistik Kladno v převaze. Soupeře předčilo nejen v počtu branek, ale také v počtu vyslaných střel. V první třetině pak domácí mírně zaostávali v počtu vyhraných vhazování, ve zbylých dvou třetinách se v této činnosti však výrazně zlepšili a celková úspěšnost pak dosáhla 59 %. Snad jen počet hitů byl vyrovnaný, domácí hitovali celkem 19 krát, soupeřovi hráči udělili o jeden hit méně. 

Nejúspěšnějším soupeřovým hráčem na vhazování byl Tomáš Kucharczyk, který vyhrál 11 z 20 vhazování. Nejvíce minut pak odehrál obránce Jakub Teper (22:20). 

Suverénně nejlepším hráčem na vhazování byl v utkání se Vsetínem Tomáš Kaut (80 % úspěšnost). Nutno podotknout, že z útočníků odehrál také nejvíce minut. Nejdelší ICE TIME měl však obránce Petr Štindl.  Brankář Miroslav Kopřiva pak dosáhl úspěšnosti 95,24 %, když předvedl celkem 20 zákroků.  

Podrobné statistiky na http://www.hokej.cz/zapas/2524667

Lukáš Eichenmann 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí