Rytíř Pekr: Po Třebíči nás čeká první generálka na play off

Patří mezi elitní střelce hokejových Rytířů. I když v minulém kole ve Vsetíně vyšel gólově naprázdno, proti dnešnímu soupeři, týmu Třebíče, se chce do střelecké listiny opět zapsat, navíc, když v třebíčské Slavii hrával. Útočník Matěj Pekr ovšem kouká dopředu a další sérii utkání považuje za první zkoušku Kladna na play off. 

Co se vám v den zápasu vybavilo, když jste si v hlavě promítl, že přijede Třebíč?
Je pravda, že ještě včera jsem na Třebíč moc nemyslel. Vybaví se mi mužstvo, které jde cestou nasazování mladých nadějných hráčů převážně z brněnské Komety. Chtějí jít kariérou nahoru, takže čekáme aktivní, bruslivý tým. 

Proč není Třebíč výš, když sází na perspektivní mládí?
Právě to může být příčina, proč nejsou v tabulce na vyšších postech. Doma bodují, ale venku se jim nedaří, což nám dnes hraje do karet. 

Kladnu se také začalo víc dařit doma než venku. Debaklu ve Vsetíně se nedalo zabránit?
Jistě dalo, ale nepředvedli jsme dobrý hokej. I tak jsem mohli za stavu 1:3 vyrovnat a věřím, že bychom zápas dotáhli do vítězství. Ale nebyli jsme schopní dát gól, takže jsme prohráli vysoko spravedlivě. Je pravda, že se nám venku příliš nedaří, ale pracujeme na tom, aby se to změnilo. Teď nás po Třebíči čeká venku pět zápasů a možná to bude pro nás taková malá průprava na play off. Budeme mít dost času se venku srovnat... 

V Třebíči jste působil, sedí vám tenhle tým jako střelci? 
Ale já si proti ní moc nezahrál (usmívá se). Tuhle sezonu jsem vzájemný zápas nehrál a tu minulou asi jenom jednou. Samozřejmě chci opět nějaký ten gól vstřelit, ale pro mě jsou důležitější tři body našeho týmu než moje branky.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí