Rytíři v boji o první místo ve Varech prohráli

Kladenští hokejisté odjeli z Karlových Varů poraženi 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) a neprobojovali se na první místo tabulky. 

Před utkáním kladenský útočník Zikmund apeloval na své spoluhráče, že musí zvláště ve Varech proměňovat víc šancí než v minulém kole v Ústí nad Labem. Rytíři ovšem pokračovali v jejich neproměňování i na západě Čech. Podobně jako v Ústí, také ve Varech první třetina skončila bez jejich gólového zásahu. Přitom příležitostí měli dostatek. Zikmund, Tůma, Kehar či Štindl se netrefili v úvodních deset minutách a Kladno ve stejné době zahrálo bídně i přesilovou hru. Zato domácí tu svou v jedenácté minutě proměnit dokázali. 

Na počátku druhého dějství Rytíři přežili pětiminutové oslabení za faul Šticha na Rachůnka. Rytíř za něj dostal trest do konce utkání. Kladenští byli v té době domácím vyrovnaným soupeřem a místy si vypracovali převahu. Z jedné takové situace vyrovnal skóre Přikryl, který poslal beka na párek a zavěsil. Ještě předtím ale hosté přišli o zraněného gólmana Kopřivu. Než se Cikánek rozehřál, Karlovarští jej dvakrát překonali. Poprvé v početní převaze, podruhé o půl minuty později v dohrávané euforii z vedení.  

V posledním dějství hosté využili dvojnásobnou přesilovku, když Strnad šikovně tečoval ránu Repeho. Kladno začalo mít více ze hry, kterou však kouskovala vyloučení na obou stranách. Domácím se dařilo v oslabení ubránit se všem rytířským atakům především díky gólmanovi Novotnému, na druhé straně Cikánek v 57. minutě podržel Rytíře při šanci Beránka. Půl minuty před koncem zkusili hosté hru bez brankáře, ale ani převaha jednoho muže na ledě alespoň k bodu nevedla.

K třetímu z pěti zápasů venku v řadě Rytíři jedou ve středu do Benátek nad Jizerou (17.30 h.). 

Branky a nahrávky: 12. Tuominen (Podlipnik), 33. Gríger (Krejčí, Flek), 34. O. Beránek (Gríger, Kohout) – 26. R. Přikryl (D. Tůma, F. Matula), 44. Strnad (Repe)

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, T. Kvapil – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Tuominen, Davídek.

Rytíři Kladno: Kopřiva (22. Cikánek) – Štich, Matula, Kehar, Štindl, Hořava, Repe – Strnad, Přikryl, Pekr – Kloz, Machač (A), Tůma (C) – Redlich, Kaut, Kružík – Zikmund, Kubík, Bláha.

Diváků: 2741

Jan Murárik

 

 

Foto: enkv


Počasí Kladno

Předpověď počasí