Kníratí Rytíři převálcovali Prostějov

Kladenští hokejisté odehráli utkání proti Prostějovu ve speciálních růžových dresech, a to vítězně 6:1 (1:0, 3:0, 2:1).

Do úvodního dějství vešli lépe domácí. Téměř po celou třetinu se usadili v útočném pásmu, ale nedařilo se jim dostat puk za záda Neužila. Kladenští nevyužili ani tři přesilovky, ale přeci se nakonec radovali gólem Tůmy.

Druhá třetina přinesla dobrou podívanou na obou stranách. Rytíře podržel Cikánek a v oslabení domácích navýšil stav nejmladší z týmu Zelingr, když s Machačem jeli dva na jednoho. Prostějov hrál tvrdší hru a došlo i na potyčky mezi hráči. Redlich ale hrubost hostí potrestal. Pár vteřin před koncem třetiny se trefil také Strnad.

V úvodu poslední dvacetiminutovky vstřelil pátý gól Rytířů Redlich. V druhé polovině třetiny se trefil za záda Groha také Pekr. Poté v oslabení domácích Jestřáb Nouza dokázal překonat Cikánka, a dal tak první i poslední branku hostí v utkání.

Další zápas odehrají Rytíři ve středu 29. 11. na svém stadionu proti SK Trhači Kadaň od 18 h.

Branky a nahrávky: 12. D. Tůma (J. Repe, P. Machač), 27. M. Zelingr (P. Machač), 31. T. Redlich (T. Kaut), 40. Strnad (P. Štindl) , 43. T. Redlich (D. Štich, J. Lorraine), 54. M. Pekr (D. Štich, J. Strnad) – 56. T. Nouza (V. Meidl, D. Dvořáček)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Kehar, Štindl, Hořava, Repe, Štich, Zelingr – Strnad, Přikryl, Pekr – Kloz, Machač, Tůma – Redlich, Kaut, Lorraine – Zikmund, Svedlund, Kubík.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – Drtina, Kolář, Havlík, Holík, Žovinec, Mikliš, Horyna – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Luňák, Meidl, Nouza – Hozák, Voženílek, Švec – Hajný, Zabloudil.

Diváci: 2628

Nikol Kroupová


Počasí Kladno

Předpověď počasí