Rytíři smetli Ústí

Kladenští hokejisté přehráli Ústí nad Labem 5:2 (2:0, 3:0, 0:2).

Začátek úvodního dějství byl pomalý, až nudný. Rytíři předvedli dvě slabé přesilovky, ale v té třetí se dokázali trefit. Sebevědomí a výkon domácích se však po vstřelené brance nezvedl. Ke konci třetiny alespoň navýšil náskok domácích Adam Kubík.

Druhá třetina se odehrávala převážně v útočném pásmu Rytířů, ale hostující brankář byl téměř k nepřekonání. Nakonec se podařilo Janu Klozovi dostat puk za záda Růžičky. Kladno se rozjelo a dvakrát po sobě se trefil Patrik Machač, z toho jednou v oslabení.

Na začátku poslední dvacetiminutovky vyměnil Slovan brankáře. Kladenští sice drželi většinou puk na svých hokejkách, ale v oslabení domácích se trefil Severa a připravil tak Kopřivu o druhou vychytanou nulu v sezoně. Pár sekund před koncem snížil stav ještě ústecký Melka.

Další zápas odehrají Rytíři doma ve středu 20. prosince ve speciálních dresech proti HC Energie Karlovy Vary od 18.00 h.

Branky a nahrávky: 9. J. Kloz (A. Kubík, A. Kurjanov), 16. A. Kubík (F. Matula, J. Strnad), 32. J. Kloz (M. Kehar, A. Kurjanov), 37. P. Machač (P. Štindl, R. Přikryl), 40. P. Machač (M. Hořava, M. Kopřiva) – 49. Severa (Roubík, Vl. Brož), 60. Melka (Roubík, Severa).

Rytíři Kladno: Kopřiva (Cikánek) – Repe, Lend'ák, Hořava, Matula, Kehar, Štindl – Redlich, Kaut, Zikmund – Hořava, Machač, Svedlund – Kloz, Kurjanov, Tůma – Strnad, Přikryl, Kubík.

HC Slovan Ústí nad Labem: Růžička (Dlouhý) – Brož, Šenkeřík, Husák, Vágner, Bernad, Hes, Zdvořáček – Severa, Roubík, Melka – Smolka, Vrdlovec, Gengel – Kružík, Najman, Kuběna – Jandus, Pšenička, Macek.

Diváci: 1562

Nikola Kroupová


Počasí Kladno

Předpověď počasí