Trenér Ústí: V Kladně bojujeme o body pro play off

Kladenští Rytíři v dnešním duelu WSM ligy na svém ledě přivítají ústecký Slovan (18.00 h.), tým z dvanácté příčky aktuální tabulky. 

Slovan před zápasem právě Rytíři posílili o útočníka Daniela Kružíka. "Potřebujeme každého zdravého hráče. V pondělí ráno budu vědět, koho nám pustí ještě Mladá Boleslav. V týdenní přestávce jsme trénovali i trojfázově. Na příčky zaručující play off ztrácíme, takže musíme od zápasu v Kladně každý zápas bodovat bez ohledu na jméno soupeře," říká trenér Miroslav Mach, bývalý hráč Kladna a stále jeho obyvatel. "Pro mě už kladenské mužstvo není zvlášť prestižní soupeř. Po těch letech v Ústí je to mužstvo jako každé jiné, které jako trenér chci porazit. Dneska Kladno pro mě je místo, kam jedu domů," dodává s úsměvem. 

Slovanu se přestalo herně dařit. Z posledních čtyř utkání vyhrál pouze jedno, doma nad Benátkami. Přesto má klub ze severu Čech v kanadském bodování soutěže tři hráče v první desítce, Rytíři žádného, v druhé desítce pořadí má Slovan jednoho hokejistu, Rytíři dva. Mezi střelci první desítky mají oba týmy po dvou kanonýrech. V kanadském bodování obránců jsou tři ústečtí hokejisté v úvodní dvacítce, z Rytířů v ní není nikdo. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí