Havířov ukončil vítěznou sérii Rytířů

I když šel z posledních výsledků Rytířů strach, domácí Havířov si z toho nic nedělal a porazil Kladno 2:1 (1:1, 1:0, 0:0).

Lepší začátek utkání snad Rytíři ještě letos nezažili. Uběhlo 41 sekund, na trestnou lavici se posadil domácí hráč a o dalších 11 sekund později již Kladno vedlo. Kuryanov našel Tůmu a ten zblízka zavěsil. O dvě minuty později tentýž hráč mohl náskok zvýšit, ale domácí brankář Dolejš jej dvakrát za sebou vychytal. Škoda pro hosty, protože ve 13. minutě Havířov skóre srovnal. Od této chvíle se začal hrát hokej nahoru a dolů, šance byly na obou stranách, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Úvod prostřední části hry naopak Kladnu vůbec nevyšel a opět to bylo při přesilovce. Jenže tentokrát v oslabení ujel havířovský Hudeček a kličkou překonal Cikánka - 2:1. Rytíři chtěli skóre srovnat, ale oba gólmani místy čarovali a až do konce třetiny se již číslice na ukazateli stavu nezměnily.

Ve třetí třetině to byla úporná bitva, ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Branky však jako kdyby byly zakleté, takže trenéři Kladna sáhli ke krajní možnosti a v čase 57:58 zvolili hru bez brankáře. Ani to však nepomohlo a Havířov tak utnul kladenskou sérii vítězství.

Branky a nahrávky: 13. Luža (M. Kalus, Tomi), 23. Hudeček (Tomi) – 1. D. Tůma (Kuryanov, J. Kloz)

Diváků: 1985

AZ RESIDOMO Havířov: Dolejš (Bláha) – Krisl (C), Drtil, Dudek, Luža, R. Havel (A), Chroboček – M. Kalus, Hudeček, Tomi – Maruna (A), Rác, Fronk – L. Bednář, Matai, Kanko – Baláž, Pořízek, Gřeš – Bambula.

Rytíři Kladno: Cikánek (Stahl) – Zelingr, Štich, Kehar, Repe, P. Hořava (A), F. Matula, Veber – Pekr, R. Přikryl, Kubík – D. Tůma (C), Kurjanov, J. Kloz – Svedlund, Machač, Vildumetz – Zikmund, T. Kaut, Redlich.

- mar -


Počasí Kladno

Předpověď počasí