Jiří Tlustý: Hokej? Už asi nikdy...

Šuškalo se, že by ke konci této sezony mohl pomoct hokejovým Rytířům. To se nestane. Včera Jiří Tlustý (29), bývalý hráč Kladna a několika klubů NHL, Vašemu Kladnu oznámil, že do profesionálního hokeje už asi nikdy nenaskočí.

Druhou sezonu prakticky hokej nehrajete. Opravdu už vás v žádné profesionální soutěži neuvidíme?
Už asi ne, protože mám stále problémy s operovaným zápěstím, které jsem si téměř před dvěma roky v NHL zranil. Každý den zápěstí v tom místě cítím, vím o tom. Proto nechci riskovat v žádné soutěži, abych po nějakém zákroku protihráče neměl ještě fatální následky. 

Neuvažoval jste ještě nedávno o možnosti hrát za Kladno?
To bylo loni v létě. Mluvil jsem o tom s trenérem Paterou. Ale nakonec jsem usoudil, že bych nemusel prospět mužstvu ani sobě. Lékaři mě varovali, abych to nepokoušel. Chtěl jsem něco vrátit i hokeji ve Slaném, ale ani v tomhle případě jsem se neodvážil riskovat. Zažil jsem parádní kariéru a zřejmě má teď skončit. Jsem s tím smířený.

Co chcete v životě dělat dál?
Mám nějaké podnikatelské záměry a volný čas rád trávím třeba s přáteli, naší partou kamarádů, na cestách. Jestli vše dobře dopadne, tak příští pátek odlétáme do Asie (usmívá se). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí