Olympionik Repe: Rusové si nás asi podají, se Slovenskem je to otevřené

Při výhře nad USA (3:2 pp) prožil na ledě nejslavnější okamžik v historii slovinského hokeje. Obránce kladenských Rytířů Jurij Repe (23), jediný zástupce klubu na OH v Jižní Koreji, vypráví exkluzivně pro Vaše Kladno, jak k výhře došlo, a co je čeká v následujících dvou dnech. 

"Výhru jsme vybojovali velkým srdcem. Vždyť Američané byli polovinu zápasu mnohem lepší než my. Vedli po dvou třetinách o dvě branky, ale v té poslední třetině jsme neskutečně zabrali a v jejím závěru hrálo Slovinsko s Američany málem hokejové bago! Na turnaji máme jeden z věkově nejvyšších průměrů, kolem třiceti let. Já jsem v týmu nejmladší. Naši zkušení hráči v zápase ukázali veškeré své umění, vše, co se ve vyspělých hokejových zemích při svých angažmá naučili. Ameriku jsme dokonale zaskočili. 
Sledovali jsme pak ze záznamu oba naše příští soupeře. Slováci porazili Rusy, ovšem ti jsou teď naštvaní sami na sebe a nám dnes (8.40, český čas) dají co proto. Hned v sobotu se potkáme se Slovenskem (13.10, český čas), které už nemusí mít takovou fazonu jako s Ruskem. V tomhle duelu je to velmi otevřené. 
Mimo hokeje si teď vesnici moc neužívám, protože se všechen čas soustředíme jen na naše další soupeře. Po Slovensku snad bude čas i na fotku třeba se slavnou Martinou Sáblíkovou."

Jurij Repe


Počasí Kladno

Předpověď počasí