Rytíře dělí od postupu do baráže jedno vítězství

Kladenští hokejisté porazili i potřetí České Budějovice 4:2 (2:1, 1:1, 1:0) a od baráže už je dělí jenom jedno vítězství!

Do zápasu vešli domácí s Jaromírem Jágrem v obraně, který opět zamířil po úvodním vhazování na střídačku. Motor vlétl do utkání naplno a také z toho těžil po půl minutě prvním gólem. Budějovičtí vytvářeli na Rytíře tlak, hráli agresivně a snažili se zvýšit náskok, ale díky chybě v rozehrávce ujel domácí David Tůma sám na brankáře a branku neminul. Hosté poslali na Cikánka ještě pár nepříjemných střel, ale kladenský gólman se zaskočit nenechal. Naopak na druhé straně se ke konci třetiny opět trefil domácí kapitán David Tůma.

V úvodu druhé třetiny byl Motor aktivnější v útočném pásmu. Domácí se vymanili z tlaku a Matěj Pekr zvýšil náskok Kladna. Po vyloučení na obou stranách se dokázali prosadit hosté, o snížení stavu se postaral Miloslav Čermák. Velkou šanci měl David Tůma při trestném střílení, které bohužel neproměnil. Ke konci třetiny si hosté zahráli přesilovou hru 5 na 3, kterou neproměnili.

I ve třetí části byli aktivnější Budějovice a domácí se pouze snažili zabránit střelám. Rytíři se nakonec vzchopili, přenesli hru do útočného pásma a Patrik Machač skóroval. Motor se pokoušel dostat puk za záda Cikánka, ale domácí skvěle bránili. Hosté ještě ke konci posledního dějství vyzkoušeli hru bez brankáře, ale Rytíři si jistou výhru vzít nenechali.

Čtvrté utkání play off odehrají Rytíři v neděli 18. 3. doma proti Motoru od 16.00 h.

Branky a nahrávky: 7. D. Tůma (J. Kloz), 17. D. Tůma (J. Kloz, A. Kubík), 24. M. Pekr (D. Štich, J. Strnad), 46. P. Machač (P. Štindl)- 1. V. Jonák (L. Rob, F. Novák), 31. M. Čermák (V. Nedorost, Z. Kutlák)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Štich, Jágr, Svedlund, Štindl, Kehar, Lenďák, Matula – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Hořava, Machač, Zikmund – Strnad, Přikryl, Pekr.

HC Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák, Novák, Vráblík, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost - Dostálek, Rob, Jonák – Heřman, Mikyska, Květoň – Bárta, Galamboš, Novák.

Diváci: 5200 (vyprodáno)

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí