Rytíři padli v samostatných nájezdech

Ve druhém kole Chance ligy Poruba porazila po nerozhodném výsledku 1:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0) Kladno v samostatných nájezdech.

Nováček sehrál s Rytíři v první třetině vyrovnanou partii také co se vyložených šancí týče. Zatím co si Brízgala bravurně s dvěma pokusy nováčka první ligy mazácky poradil, na druhé straně nedostali puk za záda Dolejše Machač ani Strnad. 

Ve druhém dějství Kladno podobně jako v domácím zápase s Frýdkem Místkem začalo ukazovat větší hokejovost. Zvláště dvojice útočníků Strnad s Kubíkem domácím motala nohy i ruce. Kubík v polovině utkání objel s pukem branku a Dolejše zasunutím k tyči dokonale překvapil. Porubští zvýšili iniciativu, ve zbývajících deseti minutách převzali střeleckou iniciativu, ovšem naráželi na připraveného Brízgalu. 

Ovšem i ten nakonec povolil. Domácí vyrovnali prakticky z ničeho. Ve třetí třetině se dlouho hra převalovala bez vzruchu ze strany na stranu, až se ujala nepříliš prudká porubská střela z levého kruhu. V posledních dvou minutách utkání prakticky Rytíři soupeři nedovolili zaútočit, přivřeli jej v jeho obranném pásmu, ale k nebezpečné střele se nikdo z hostů nedostal. V prodloužení Kladno neohrozilo Dolejše ani z přesilovky a v samostatných nájezdech, neboli v dovednostní soutěži, padlo. 

Ve středu Kladno hostí Vsetín (18.00).

Branky a nahrávky: 50. Zdeněk (P. Zdráhal, T. Jáchym) – 29. Kubík (J. Říha, J. Strnad)

Poruba: Dolejš (Kůdela) – Dundáček, Ovčačík (A), D. Krenželok, Matějíček, Urbanec, Slavík – J. Káňa (A), Hudeček, Illéš – Fojtík, T. Jáchym, Zdeněk (C) – Vymazal, Š. Stránský, P. Zdráhal – Toman, Baláž, Tomi – Häring.

Kladno: Brízgala (Stahl) – Svedlund, Nash, Říha, P. Hořava (A), Zelingr, Zajíc, Veber – Strnad (C), Vampola (A), Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Bláha, Zikmund, Hajný – Vildumetz, Machač, Jelínek.

Diváků: 3500

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí