Spanilá jízda Rytířů pokračuje

O tom, že Rytíři hrají pěkný hokej, vědí už také v Benátkách nad Jizerou. Jejich hráči v rámci Chance ligy podlehli Kladnu 3:6 (1:3, 2:2, 0:1).

V páté minutě měli fanoušci Kladna za sebou třikrát ruce nad hlavou. Schwarze ale z branky nevyhnali a ten se svým spoluhráčům odměnil koncentrovanějším výkonem. Na jeho obranu je nutné poznamenat, že dva góly ze tří do jeho sítě padly v přesilové hře. A na kladenské straně vynikla v kanadském bodování jména, která body sbírala i v minulých utkáních. Zvláště Říha s Kubíkem mají na Chance ligu výbornou fazónu. Do zápasu domácí dostala jejich největší hvězda Radek Duda. 

Že za svými úspěšnými spoluhráči nechce zůstat pozadu ani kapitán Strnad, dokázal v sedmé minutě druhé třetiny, kdy zvyšoval na třígólový náskok. V té době ovšem nastalo v řadách Kladna nepochopitelné uspokojení a domácí se v krátkém sledu na Rytíře dotáhli. A pokud chtěli reálně pomýšlet na vyrovnání, nesměli by hosty pouštět tak často do přesilovek. Třetí proměnil Machač. Tu další proměněnou propásli jen o několik vteřin. Šestý gól přidal Vampola. 

Rytíři v dalším utkání hostí doma ve středu Jihlavu (18.00) a podle předváděné hry by po čase opět mohl být ČEZ stadion vyprodaný.

Branky a nahrávky: 16. Duda (M. Zachar), 31. Husa (Niko, J. Mikyska), 33. Průžek (Najman) – 2. Kubík (J. Říha), 3. Hajný (Zajíc, Zikmund), 5. Kubík (Machač, J. Říha), 27. J. Strnad (Vildumetz), 40. Machač, 55. Vampola (Kružík, J. Strnad)

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Žajdlík) – Kunst, Kolmann, T. Hanousek, Maier, Niko, Husa – M. Zachar, J. Mikyska, Duda – Šír, Chrtek, D. Špaček – Psota, Najman, Průžek – Wiencek, Braid, Rychlovský.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Svedlund, P. Hořava, J. Říha, Kehar, Zelingr, Zajíc – Kubík, Vampola, Jelínek – Kružík, Filip, Redlich – Vildumetz, Machač, J. Strnad – Hajný, Zikmund, Bláha.

Diváků: 811

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí