Výborný zápas Kladno prohrálo v nájezdech

Rytíři prohráli v domácím utkání s Jihlavou po samostatných nájezdech, když v klasické hrací době i po prodloužení svítilo na ukazateli skóre 2:2 (1:1, 1:0, 0:1).

V parádních retrodresech pokračovali Kladenští ve výkonu z posledních dvou zápasů. Naštěstí pro diváka chtěla Jihlava hrát hokej v tempu, a tak v ČEZ stadionu byl k vidění atraktivní zápas.

Z jízdy nahoru dolů vyplynul první gól, a to po ztrátě puku v jihlavském pásmu. Bleskový atak osamocený Brízgala zastavit nestihl. Vše si vynahradil posléze bravurním chycením trestného střílení. Rytíři Kubíkem vyrovnali a šest vteřin před koncem třetiny chybělo malinko, aby šli do vedení.

Ve druhé periodě Kladenští ukázali, kdo je doma pánem. V oslabení ujel Štěpán Bláha a krásně zavěsil.

Třetí dějství lépe rozehráli hosté. Sudí přehlédl faul na Rytíře, následné viděl nedovolenou hru na jihlavského útočníka a v oslabení tým v modrém inkasoval podruhé. 

V prodloužení jela Dukla marně třikrát sólo na Brízgalu a zápas se přehoupl do samostatných nájezdů. V nich se Kladenští trefili jednou, hosté třikrát. Kladno hraje v sobotu (17.00) na Slavii a v pondělí přijede do Kladna moravský Přerov (18.00).

Branky a nahrávky: 20. Kubík (Vampola), 30. Bláha – 12. Anděl, 49. Dostálek (Kajínek), rozh. náj. Pekr

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, J. Říha, P. Hořava (A), Zelingr, Kehar, Svedlund – Machač (A), Vampola, Kubík – Redlich, Kružík, J. Strnad (C) – Jelínek, Vildumetz, Bláha – Zikmund, Hajný.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, Kajínek (A), D. Váňa, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa (A), Pekr – Harkabus, Osmík, Kantner – Hrníčko, D. Čermák.

Diváků: 2557

Jan Murárik 

 

jihlagol

První se gólově prosadili hosté 


Počasí Kladno

Předpověď počasí