Kladno na cestě za body zastavil Honzík

Rytíři podlehli i přes střeleckou převahu na ledě domácí Slavie Praha 3:4 (0:1, 0:2, 3:1).

Ve vzájemných duelech bývalo zvykem, že první branka většinou padla do páté minuty hry. Tentokrát se Kladno neprosadilo ani v trestném střílení, které zařídil faulem na ujíždějícího Machače exkladenský Drtina. Nejen pro slávistického obránce, ale také pro Kružíka či Vildumetze byl zápas zvláštní v tom, že ve své kariéře oblékli oba dresy. Nájezd Machače gólman Honzík vyrazil. V úvodním dějství hostům kromě toho nestačilo k úvodnímu gólu více než deset střel mezi tři tyče. Domácí se na podobný počet zdaleka nezmohli, navíc mnoho minut trávili i v pěti ve svém obranném pásmu. Takovou převahu Rytíři v první třetiny měli až do šestnácté minuty. V té době tečoval zapomenutý Ondráček před Cikánkem nahrávku a puk zapadl za kladenským gólmanem do sítě... 

Ve druhé třetině střelecké trápení Kladna pokračovalo. Ve třetí minutě sebral Jelínek puk a vydal se sám k Honzíkovi. Marně. Tuhle cestu si Honzík vychutnal... Rytířům v této části duelu chyběla věští nápaditost v zakončení a méně honění puku v rozích kluziště. Slávisté nejvíce hosty zlobili rychlými brejky. V 31. minutě využili zaváhání v rozehrávce hráčů v bílých dresech a Cikánek kapituloval podruhé. Třetí přesný zásah přidali "sešívaní" v závěru třetiny po brejku.

Gól naděje vykřesala v třetím dějství dvojice Hajný - Kubík. Hajný naskočil z trestné lavice, dostal puk do jízdy a výborně před brankou našel nejproduktivnějšího hráče Kladna. Hosté zůstali při střelecké chuti a Zajíc je svým druhým gólem v sezoně vrátil do hry. Bohužel, jen na krátkou dobu. Slávisté brzy odskočili znovu o dva góly po využití přesilovky. Sedm minut před závěrečnou sirénou své spoluhráče povzbudil útočník Svedlund, který šikovně obelstil Honzíka a vsítil svůj první gól tohoto ročníku a celkově pátý v kladenském dresu. Závěrečný mohutný nápor Kladeňanů k vyrovnání nestačil. Slávistický gólman totiž v závěrečných vteřinách předvedl zázračné zákroky. Pražané vyhráli poprvé v sezoně před domácím publikem a hosté poprvé vůbec nebodovali.

Rytíři v pondělí hostí Přerov (18.00) a skvělí domácí fanoušci je jistě poženou k první výhře po dvou prohrách v řadě.

Branky a nahrávky: 16. M. Ondráček (L. Krejčík, Šteiner), 32. Furch (Heldák), 39. L. Krejčík (Hrdinka) (TS), 50. Saňa (L. Krejčík) – 45. Kubík (Hajný, Nash), 47. Zajíc (J. Strnad), 53. Svedlund (Kružík, Redlich).

HC Slavia Praha: Honzík (Sochůrek) – Valík, Novák, Drtina, Štibingr, Hrdinka, Saňa, Duda – Heldák, Šagát, Kubica – J. Doležal, Veselý, Šmerha – Ondráček, Šteiner, Krejčík – Tejral, Furch, Matějka.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, Říha, Hořava, Zelingr, Kehar – Redlich, Kubík, Kružík – Strnad, Machač, Vildumetz – Š. Bláha, Zikmund, Hajný – O. Bláha, Svedlund, Jelínek.

Diváků: 1772

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí