Kladno jede domů bez bodu

Kladenští hokejisté v téhle sezoně na Moravě spíše nechávají body, než aby byli pro domácí týmy hrozbou. Tentokrát padli v Přerově 2:3 (0:2, 1:0, 1:1).

Než se fanouškům Kladna splní sen a Jaromír Jágr nastoupí v jednom utkání s Tomášem Plekancem a Rytíři budou více vyhrávat než smutnit z porážek, musejí skousnout i takové prohry, jako je ta dnešní na severu Moravy. 

Od úvodní buly se totiž na kladenskou branku valil jeden přerovský útok za druhým. Brízgala se ocitl v jednom kole a na jeho adresu lze psát jen pochvaly, protože jeden gól, který dostal ve čtvrté minutě, zavinil malý důraz jeho spoluhráčů. Druhý gól padl přes pětici Rytířů před jejich gólmanem. V druhém dějství se Kladno vzepřelo, snížilo Keharem a jen posunutá branka zabránila vyrovnání. Přerovští kupili v obraně chybu na chybu. Ovšem Svedlund dvakrát puk do sítě nedostal. 

V poslední třetině opět převzali režii nad vývojem zápasu domácí hráči, hosté se dostávali k zakončení méně často, ale dva góly, které nakonec padly, se zrodily v přesilových hrách. Ve středu se Rytíři doma utkají ve šlágru kola s Motorem České Budějovice (18.00).

Branky a nahrávky: 4. T. Doležal (Moučka, T. Sýkora), 18. Pšurný (Sikora, Milan Procházka), 51. Kopta (Š. Kratochvíl) – 34. Kehar (Kružík, Svedlund), 56. Kružík (Svedlund, Vildumetz). 

HC ZUBR Přerov: Klouček (Klimeš) – Čáp, Pala (A), Ferenc, Zbořil, R. Černý, Malina, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora (C), Moučka – Milan Procházka (A), Pšurný, Sikora – Kopta, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl – Zmeškal, Navrátil, Mašín.

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava (C), Veber, Kehar – Zikmund, Kubík, Jelínek – Vildumetz, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Machač (A), Svedlund – O. Bláha, Filip, Hajný.

Diváků: 2 542

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí