Rytíři urvali dva body v prodloužení

Kladenští hokejisté podcenili Ústí nad Labem a vyhráli až v prodloužení 3:2 (1:2, 1:0, 0:0 – 1:0).

Do úvodu zápasu vešli lépe hosté. Ač je Slovan momentálně na 14. místě tabulky, vstřelil už po 39 sekundách první gól utkání. Domácí našli odpověď v oslabení, kdy po střele Adama Kubíka dorazil Patrik Machač puk do odkryté brány. Ve hře se pak přitvrdilo, ale přesto byli Ústečtí lepší a dopravili podruhé kotouč za Brízgalu.

Ve druhé třetině už hráči neudrželi emoce a chodilo se častěji na trestnou lavici. Jakub Strnad dokázal ale v oslabení 3 na 5 svojí přesnou střelou stav vyrovnat. Rytíři si tak vylepšili statistiky v oslabení, které jim proti slabším týmům jde. Naopak při plném počtu hráčů v poli Rytíři proti týmům ze spodní části tabulky toho moc neuhrají.

V poslední dvacetiminutovce došlo i na šarvátky. Oba týmy měly k dispozici přesilové hry, které neskončily gólovou radostí. O vítězi se rozhodlo až v prodloužení, kdy kapitán Kladna uklidil puk mezi betony brankáře hostí.

Další zápas odehrají Rytíři ve středu 28. listopadu venku proti Třebíči od 17.30 h.

Hráči utkání: Jakub Strnad (Kladno) a Josef Jícha (Ústí)

Branky a nahrávky: 8. Machač (Kubík), 31. Strnad (Redlich), 63. Strnad (Vampola) – 1. Jícha (Jánský, Melka), 13. Jícha (Melka)

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, Hořava, Říha, Kehar – Svedlund, Strnad, Vampola – Zikmund, Jelínek, Machač – Kubík, Redlich, Kaut – Kružík, Vildumetz, Bláha – Hajný.

HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (Volke) – Zukal, Látal, Jeřábek, Weinhold, Mert, Zdvořáček, Jandus – Chrpa, Volf, Severa – Melka, Jícha, Jánský – Krliš, Davídek, Tůma – Jandus, Kropáček, Pšenička.

Diváci: 1635

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí