Kladno vzdorovalo, z Jihlavy veze bod

Na ledě vedoucího týmu první ligy Dukly Jihlava sehrálo Kladno vyrovnaný duel, o jehož vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Jihlava - Kladno 5:4 po nájezdech (2:2, 1:1, 1:1 - 1:0).

Jako první šlo do vedení Kladno, když se v 11. minutě trefil Říha. Domácí srovnali o čtyři minuty později, ale Kladenští si opět vzali vedení zpět díky střele Jelínka. Náskok však do konce třetiny neuhájili.

Ve druhé části hry byla Dukla byla střelecky a herně aktivnější. Tlak zužitkovala v branku ve 36. minutě, kdy se prosadil exkladenský hráč Pekr. Jenže Kladno mělo dnes výborně hrajícího Jelínka, který se postaral o srovnání skóre.

V posledním dějství šla Dukla hned do vedení a dlouho to vypadalo, že všechny body zůstanou doma. Jenže přišlo posledních a současně dramatických pět minut utkání. Nejprve zkolabovala časomíra a v 58. minutě byl Hořava vyloučen za podražení. Následně za své výlevy na trestné lavici dostal osobní trest do konce zápasu. Ovšem Kladno zariskovalo, odvolalo gólmana a 45 sekund před koncem propálil Kehar vše, co stálo v cestě, a stav srovnal na 4:4.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo a ke slovu přišly nájezdy. Hned první zužitkoval jihlavský Čachotský a pak se do začátku 5. série pouze radovali brankáři na obou stranách. Pátý domácí nájezd Dukla opět proměnila a získala tak bod navíc.

V pondělí se Rytíři Kladno utkají doma od 18.00 hod. s pražskou Slavií.

Branky a nahrávky: 15. Štindl (Skořepa), 18. Čachotský, 36. Pekr (Anděl, Werbik), 43. Osmík (Hrníčko, Klíma) – 11. J. Říha (Kehar), 16. Jelínek (Zikmund), 39. Jelínek (Machač, Zikmund), 60. Kehar (Nash, Svedlund)

HC Dukla Jihlava: Honzík (Lundström) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Werbik, Čachotský – Klíma, Osmík, Hrníčko.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Svedlund, Nash, P. Hořava, Lakos, Kehar, J. Říha, Zelingr – J. Strnad (C), Kubík, Melka – Zikmund, Machač (A), Jelínek – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Hajný.

-red-

Ilustrační foto: archiv


Počasí Kladno

Předpověď počasí