Jaromír Jágr: Teď začne byznys

Hokejoví rytíři včera padli v nájezdech s Litoměřicemi a navíc více než polovinu zápasu svým výkonem nenadchli. Majitel klubu a opora týmu Jaromír Jágr (47) varuje, že půjde teď o byznys i válku. Rytíře čeká Přerov a podle nejlepšího českého hokejisty všech dob postoupí ten, kdo udělá méně chyb.

"Tenhle sport je o tom, kdo udělá více, nebo méně chyb. A takové, jaké jsme včera vyrobili na konci třetí třetiny, se nám v play off můžou zle vymstít. Fanoušci, kterých přišlo hodně, si zaslouží, abychom hráli každé střídání jak nejlépe dovedeme, prostě pokaždé na sto procent. Hráč si musí považovat, že ho tam trenér na dvě minuty pustí, vážit si každého střídání, že může hrát. Hráči si musí uvědomit, že hrají o svou budoucnost. O to, jestli i příští sezonu začnou v první lize, nebo bude v Kladně extraliga," uvedl Jágr po utkání.

V něm se stal nejstarším střelcem gólu v české mistrovské soutěži a zároveň uzavřel svůj pomyslný střelecký kruh v Kladně, když na konci osmdesátých let se stal historicky nejmladším klubovým střelcem gólů v mistrovském zápase: "Sebe neřeším. O mě jako jedince nejde. Jsem součástí mužstva jako každý jiný můj spoluhráč. V šatně si říkáme před zápasem, během třetin i po zápase, kde jsme udělali zbytečné chyby, po kterých nám dal soupeř gól a my mu ještě nalili krev do žil." 

V pátek (18.00) a v sobotu (16.00) přijede do Kladna k úvodním dvěma duelům čtvrtfinále play off v celkové tabulce pátý Přerov. "Soupeř sem nepojede, aby nás plácal po zádech. Půjde po výhře stejně jako my, možná o to víc, že hraje proti Kladnu, o kterém se teď mluví. V pátek začíná válka, tvrdý boj o byznys," završil své myšlenky Jágr. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí