Rytíři i po trefě Jaromíra Jágra padli v nájezdech

Kladenští hokejisté prohráli v samostatných nájezdech s Litoměřicemi 4:5 (0:2, 1:0, 3:2 - 0:1). Kladno skončilo čtvrté, Litoměřice postupují do play off z 8. místa.

Do utkání vstoupily oba týmy velmi aktivně, ale jako první se radovali hosté střelou Kropáčka. Domácí měli hodně šancí k vyrovnání, ale vinou individuálních chyb Litoměřice svůj náskok zvýšily. Rytíři do první přestávky odpověď na gól nenašli.

Ve druhé třetině bylo opět k vidění mnoho šancí, největší však měly Litoměřice, které nevyužily přesilovou hru 5 na 3. Naopak rytíři gólem Nashe stav snížili na rozdíl jedné branky.

Třetí dějství přineslo obrat Kladna díky přesným střelám Říhy a Kružíka. Celou dobu rytíře podporoval skoro vyprodaný zimák. V polovině poslední třetiny se trefila poprvé i hokejová legenda Jaromír Jágr. Hosté ale přece jen snížili, drželi s domácími krok a dvě minuty před koncem utkání stav vyrovnali. Nervy s hráči začaly cloumat a posledních 90 sekund se hrálo 4 na 4, ale ani jeden tým tři body uhrát nedokázal. Domácí v prodloužení sice puk za Krále dostali, ale rozhodčí branku neuznal a udržel Litoměřicím naději na play off. O dvou bodech rozhodly litoměřické individuální dovednosti v nájezdech.

V prvním zápase čtvrtfinále play off hostí v pátek od 18.00 hod. rytíři Přerov.

Hráči utkání: Brendon Nash (Kladno) a Tomáš Král (Litoměřice)

Branky a nahrávky: 34. Nash (Strnad, Melka), 42. Říha (Vildumetz), 47. Kružík (Kaut, Nash) 50. Jágr (Plekanec) - 6. Kropáček (Smetana, Klejna), 16. Marcel (Voženílek), 50. Jánský, 58. Průžek (Kadlec, Korkiakoski) -s. n Jirásek

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Říha, Kehar, Lakos, Hořava, Zelingr – Melka, Plekanec, Jágr – Strnad, Vildumetz, Bláha Š.- Zikmund, Machač, Jelínek – Redlich, Kaut, Kružík.

HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš, Havlík – Voženílek, Korkiakoski, Kadlec – Schegolkov, Merta, Jánský – Průžek, Svoboda, Dvořák – Kropáček, Štohanzl, Jirásek.

Diváci: 3926

Nikola Kroupová

tabulefinal

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí