Trenér Fortuník: Buď tým doplníme, nebo ho zeštíhlíme

Kladenští orli dnes po obědě (13.00 hod.) vyzvou v extraligovém duelu Ostravu. V kladenské sportovní hale se střetnou týmy, které v minulém kole zvítězily. Načne domácí celek sérii utkání bez porážky? Nejen na to jsme se zeptali trenéra orlů Milana Fortuníka. 

V posledním zápase jste vyhráli jednoznačně na půdě Příbrami. Ta pak v týdnu překvapivě porazila České Budějovice. Značí to, že jste z herních problémů venku a tým má optimální formu?
Bohužel, nejsme v optimální formě. Výhra v Příbrami se nedá přeceňovat. O optimální formě se dá možná hovořit u ostravského mužstva. Potěšilo mě, že v Příbrami jsme dokázali celý zápas udržet náš taktický plán. Podle mého názoru máme stále mužstvo schopné dostat se do semifinále play off. 

Jaká je momentálně úroveň extraligy?
Nebývale vyrovnaná. Poslední sezony nepamatuji, že by se do první čtyřky dostávaly Lvi Praha, nahoře hraje Odolena Voda, nebezpeční jsou Ostrava s Brnem. Příbram dokáže pár dnů po prohře s námi přehrát Jihostroj... Současná extraliga je určitě pro diváky atraktivní. 

Počítáte v aktuální sezoně s doplněním mužstva?
Rádi bychom tým doplnili, ale bude se to odvíjet od výsledku jednání s možnými partnery kluby. Okolo Vánoc bychom chtěli přivést krajního smečaře. Možná je také varianta, že budu muset kádr zeštíhlit. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí