Smečař Linz: Kladno má opět tým na titul

Před sedmi roky pomáhal na smeči Kladnu získat druhý volejbalový titul. V současné době bojuje o stejnou poctu v dresu rumunského týmu CS Volei Municipal Zalau. Sezona Karlovi končí poslední dubnový víkend, tedy ve stejný čas, kdy je u nás na programu možný poslední zápas finále mezi Kladnem a Českými Budějovicemi. Kladeňák Karel Linz drží palce na dálku.

Co se vám okamžitě vybaví, když si vzpomenete na vítězné finále 2010?
První, na co si hned po těch letech vzpomenu, je, že jsme sérii ukončili doma a slavili titul s našimi fanoušky. Co si pamatuju, tak doma jsme neprohráli ani jeden zápas v play off, tlačili jsme soupeře servisem a dobrou obranou. Oslava byla v Admiralu, kde jsme měli restauraci jen pro nás a fanoušky, takže to bylo super a domů to pak pro mě bylo přes ulici. Taky jsme měli v týmu hodně osobností, což byla výhoda. Kladno má osobnosti letos taky, takže snad vyhrajou titul i oni. 

Jak jste byl hráčsky využívaný?
V týmu jsem odehrál prakticky všechny zápasy, na smeči hráli Martin Böhm, který hraje v Příbrami a Lukáš Diviš, který už nehraje. 

Měl jste nějaký vzor?
Vzor jsem žádný neměl.

Kdo měl největší slovo v šatně, kdo byl nejvíce respektovanou osobností týmu?
Největší slovo měli asi Braňo Skladaný a Borek Fokt. Ale nikdo si na nic nehrál a byli jsme jako jeden tým.

Sledujete kladenský tým? 
Naživo jsem moc zápasů neviděl, jelikož jich máme také hodně a cestování do toho. Výsledky a statistiky sleduju. Myslím, že hrajou hodně týmově, zápasy hodně ovlivní nahrávač, kterého mají asi nejlepšího v extralize. Je to vidět na souhře, letos dobře nakoupili zahraniční hráče a doplnili je českými hráči.

Jak si vedete v rumunské soutěži?
Máme to rozehrané stejně dobře jako Kladno, takže na titul. Dva zápasy do konce a zatím jsme první. Tak snad to uválíme.

Je možné, že příští sezonu budete hrát za Kladno? 
Bohužel nebudu, ještě chci hrát příští sezonu v zahraničí.

Jan Murárik

linzkarel

Karel Linz ještě v kladenském dresu

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí