O porážce Kladna rozhodly čtyři míče

Zahrát lépe dva poslední balony ve dvou setech, radovalo by se Kladno z druhého vítězství ve finále play off. Nepovedlo se, a tak kladenští fanoušci museli skousnout prohru s Jihostrojem České Budějovice 1:3 (17:25, 26:28, 25:21, 24:26).

Kladenští nasadili na rozhození psychiky domácích volejbalovou legendu Borka Fokta, ale sami se na hřišti v prvním setu nevypořádali s vlastními chybami plynoucími z bouřlivé atmosféry plného hlediště, ke kterému hráči Jihostroje přidali tvrdý účinný servis. V druhé sadě už byl Borek na hřišti vidět. I díky jeho zkušenostem a burcování na hřišti drželi hosté naděje na zisk setu o devět míčů déle... 

Zajíčkovu fantastickou sérii čtyř naservírovaných  míčů v řadě na začátku třetí sady zastavil až nepodařený kladenský blok. Tří čtyř bodový náskok si Kladenští drželi i díky další výborné sérii na servisu, kterou předvedl Křesťan. Jeho tří míče v řadě rozhodly, že se oslava výhry Jihočechů o jednu sadu odložila. Ve čtvrté rozhodoval příjem, který měli lepší domácí. Zítra se můžete na čtvrtý zápas podívat na sportovním kanálu České televize (18.20 h.). 

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, Hýský, libero Sparidans (Fokt, Syrůček, Lenc, Dillien, Kozak).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí