Smečař Linz: Příprava s Kladnem skončila, hrát budu v Řecku

Foinikas Syros se jmenuje nový klub v kariéře Karla Linze, bývalého hráče Kladna či reprezentanta. Uznávaný smečař prožije podle smlouvy novou sezonu v teple a na ostrově. 

Uplynulou sezonu jste dohrál v Rumunsku, proč jste tam nepokračoval?
Protože jsem z Řecka dostal podobnou nabídku jako v Rumunsku a chtěl jsem zase zkusit jiné prostředí. S rumunským klubem jsme původně měli hrát Ligu mistrů, ale kvůli penězům z toho sešlo. Teď se těším na Syros. Říká se, že nejchladněji v roce je tam patnáct nad nulou (směje se). Zima mně také nevadí, ale určitě je teplo v průměru lepší než chladná deštivá destinace. Po sportovní stránce mě čeká evropský pohár. 

Jak moc se po ekonomické stránce liší angažmá v řeckém klubu od české extraligové špičky?
V zahraničí, což platí i o mém řeckém angažmá, většinou hrajete jako zaměstnanec. Což je podle mne velká výhoda. Lepší je tam i výdělek a služby pro hráče. Nemusím se o nic starat. Mám od klubu kromě příjmu také obědy, večeře, auto, internet a bydlení. Téměř za nic neutratím. 

V Kladně jste trénoval téměř tři měsíce, z toho asi měsíc s kladenským vicemistrem. Jakou jste poznal partu?
Volejbal jsme zase tolik nedělali (směje se), fyzicky jsou na tom dobře všichni. I parta je myslím velmi dobrá. Ale to ve volejbale bývá. Aspoň já jsem vyloženě špatnou partu ještě nepoznal. 

Kdy se objevíte v kladenském dresu?
Uvidím, jak mi to dál půjde v zahraničí. Pořád mě to baví hrát venku. Poznáte nové lidi, nové prostředí. Pro mě ještě nenastal čas návratu do Čech. Jednou si doma snad opět zahraju. A pokud to půjde, tak bych moc rád hrál za Kladno. Žiju v Kladně a kladenský klub mám v srdci.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí