Profesorský výkon volejbalistů na Benátky stačil

Kladenští volejbalisté si v rámci přípravy na ostrý start do sezony dnes zajeli k přátelskému utkání do Benátek nad Jizerou. Přestože nastoupili v nejsilnějším složení, svého soupeře porazili 3:1.

Kladenští ovšem takřka celý první set dotahovali náskok domácích, až na jeho konci se podařilo vicemistrům extraligy sadu pro sebe urvat. Nervózní hru i výkon plný nepřesností hosté předváděli i ve druhém setu. A znovu pro ně se šťastným koncem. Do třetího dějství poslal trenér Fortuník z lavičky Lence s Trojanem a domácí do nesehrané party vrazili první a jediný klín, když Kladnu nedovolili zápas ukončit ve třech sadách. Čtvrtý set si hosté už vzít nenechali. 

"V posledním setu jsme zlepšili koncentraci na zápas. Mrzí mě náš až příliš profesorský výkon. Pozitiva utkání vidím v dobrém výkonu Westa a Hýského," uvedl kouč Kladna Milan Fortuník.

Jeho tým čeká ve čtvrtek a v pátek turnaj v Karlových Varech, do kterého by už měl naskočit nachlazený Šulista. "Doufám, že bude moct hrát. Potřebujeme, aby se týden před zahájením extraligy objevil na hřišti," dodal trenér. 

Kladno: West, Kozak, Zajíček, Gromadowski, Hýský, Sobotka - libero Moník.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí