Kladno hraje ve Varech o stříbro

Předčasné volejbalové finále, tak by se dal nazvat souboj Kladna s domácím Karlovarskem (1:2) na turnaji Velká cena porcelánu 2017. 

Turnaj se hraje dnes a zítra na tři nikoli vítězné, ale odehrané sety. Kladenští vicemistři extraligy dorazili na ranní utkání rovnou z automobilů a než se rozkoukali, sérií několika bodů po sobě si domácí Karlovy Vary vytvořily dostačující náskok, která hosté zvrátit nedokázali. Celkové vítězství si domácí hráči i přes jeden prohraný set už vzít nenechali. 

Odpoledne nastoupili Kladenští proti Pražanům z ČZU a vyhráli jednoznačně 3:0. V pátek dopoledne se střetnou ve svém závěrečném duelu na turnaji s Příbramí, kterou o víkendu doma porazili. 

"Proti Karlovarsku jsme nedokázali čelit výbornému servisu. Domácí mají ve svých řadách čtyři hráče, kteří dovedou vytvářet velmi účinný útočný tlak. My jsme to Karlovarsku ovšem usnadnili také našimi sériemi chyb, kterých se v extralize musíme vyvarovat. Mimo to jsme měli z našeho výkonu dobrý dojem. Proti ČZU, které je slabší mužstvo než Karlovarsko, jsme už byli na zápas lépe připravení i odpočatí. Nás překvapila i z toho důvodu prohra Příbrami s ČZU. Nám se tak v případě páteční výhry na Příbramí otevřela cesta k druhému místu za Karlovarskem. Pozitiva na našich výkonech vidím v souhře Westa s Gromadowskim, konečně s námi hrál po nemoci Šulista. Solidně zahráli blokaři. Chválím Moníka na liberu a Hýského. Přesto je před námi dost práce," uvedl po zápasech kouč Kladna Milan Fortuník.

Sestava Kladna: West, Šulista, Zajíček, Gromadowski, Sobotka, libero Moník, střídali Trojan za Sobotku, Kozak za Šulistu.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí