Trenérka Svobodová: Pro volejbal v Kladně dělám ráda

Z Plzně až do Kladna jezdí učit děti volejbal bývalá reprezentantka Kateřina Svobodová. A s sebou vozí i svého osmiletého syna. Podle ní se v klubu Milana Fortuníka děti široko daleko od Plzně naučí této hře nejlépe. 

Kdy jste se dětem v Kladně začala věnovat?
Před půl rokem na jaře. Chtěla jsem si to vyzkoušet. Začal pořádný nábor a z pěti dětí jich najednou máme přes dvacet. Ovšem velký zájem dětí o volejbal nese jedno úskalí. K množství dětí musíte nabrat také množství trenérů. To je současný úkol kladenského klubu. Mě trénovat děti baví, ale nemůžu to dlouho dělat sama. Zatím mi pomáhají rodiče, ale ty musím volejbal nejdřív naučit také, takže mám dvojitou práci (směje se). 

Když se budou hlásit další děti?
Tak je musíme rozdělit na družstva. 

Vy sama se věnujete jak starým dětem?
Přípravce. A zjišťuji například, že děti ročníku 08 jsou šikovnější než jejich starší spoluhráči. Mezi všemi máme velmi nadějné děti. 

Jak často do Kladna jezdíte?
Dvakrát týdně, ve středu a ve čtvrtek, a když můžu, tak ještě v pondělí. To ale závisí na tom, kdy hrají mé extraligové juniorky. Mají-li zápas v neděli, dostanou v pondělí volno a já můžu odjet do Kladna. 

Proč netrénujete děti v Plzni?
Snažila jsem se o to, ale nějak to nešlo. V Kladně jsem za chvíli pochopila, že za to stačí jen trochu vzít a ono to půjde. Proto sem beru i našeho syna. Chci, aby dělal kolektivní sport, a protože jsme volejbalová rodina, tak chci, aby se ho dobře naučil  v dobré partě.  V Kladně jsem poznala sympatické lidi i prostředí a já pro kladenský klub ráda něco s dětským volejbalem udělám. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí