Padne rekord v dražbě dresů?

Potřetí ve své novodobé historii chystají kladenští volejbalisté dražbu speciálních Movember dresů věnovaných svým designem boji s onemocněním prostaty. S ukončením všech oficialit zápasu s Benátkami nad Jizerou (zítra, 18.00 hod., sportovní hala) vypukne řízená "vyvolávačka".

Proti minulým dražbám, které nemají v české volejbalové extralize obdoby, tu letošní zpestří dres čestného hosta, mistryně světa v hodu oštěpem Báry Špotákové. Pokud se o něj, ale i o hráčské dresy, strhne podobná přetahovaná jako loni, pak může padnout i dosavadní rekord. Ten při dražbě 2016 stanovili dva tatínkové, kteří pro své dcery přihazovali o dres van Haarlema tak dlouho, až je na částce třinácti tisíc korun zastavil kouč Milan Fortuník a souboj rozhodl spravedlivě. Firma Merch53 vyrobila ještě jeden van Haarlemův trikot a klub poslal nadaci kromě dalších vybraných peněz ze ostatní dresy částku 26 tisíc korun jen za jedno jméno! 

"Ty dresy jsou naprosto originální. Víc jich není a další budou, samozřejmě opět designem, jiné až zase za rok. Letos máme navíc právě Báru, které jsme nechali vyrobit kladenský volejbalový dres Movember na zádech s číslem jejího světového rekordu 72,28 metrů. Pokud bych měl někoho z hráčů označit za favorita dražby, tak tipuji libero Milana Moníka. Pokud se v hledišti sejde významné množství dívek a žen, pak nemám o vítězi obavy," usmívá se trenér Kladna. 

Jan Murárik

movevousy

Vousaté variace


Počasí Kladno

Předpověď počasí