Hýský s Moníkem věří v bohatou dražbu

Dnes večer hraje volejbalové Kladno ve sportovní hale (18.00 h.) s Benátkami nad Jizerou a hned poté vydraží klub speciální dresy určené na podporu boje proti onemocnění prostaty. Pro smečaře Tomáše Hýského (na fotce vpravo) je to třetí Movember v kladenském dresu, pro libero Milana Moníka zase kladenská premiéra s knírem. 

Co pro vás zápasový Movember s dražbou znamená?
Hýský: Je to významná událost, která se týká všech mužů, ale i jejich rodin. Jsem moc rád, že boj proti rakovině prostaty podporuje i náš klub. Dražba dresů není ve volejbale běžná, a už vůbec není běžné, že lidé dresy kupují za celkem velké peníze. Musím před kladenskými fanoušky smeknout.
Moník: Já se s takovou dražbou ve volejbale setkávám poprvé. Je správné, že je to tak sledovaná charita. Je dobré nám chlapům připomenout, že bychom neměli podceňovat prevenci. 

Kolik korun se podle vás v dražbě vybere?
Hýský: Kéž by to bylo jako loni, kdy se o dres van Haarlema přetahovali tak dlouho, až se za něj vybralo dvacet šest tisíc korun! Letos by k větší sumě mohla pomoci Bára Špotáková, které klub nechal vyrobit speciální volejbalový dres s číslem jejího světového rekordu, a ten, kdo ho vydraží, ho bude mít i s jejím podpisem. 
Moník: Netipnu si, ale věřím, že když se draží na dobrou věc, tak se lidé nebudou ostýchat a vydraží se za hodně (usmívá se).

Na kolik si ceníte svůj dres?
Moník: (směje se) Ten je nedocenitelný!
Hýský: Netuším. Loni jsem byl rád, že jsem do dražby přispěl dvěma tisíci korunami. 

Koupí si vaše dresy rodina, muž, nebo žena?
Moník: Dostane ho nějaké děvče, které přemluví svého tatínka, že chce Moníka (směje se). 
Hýský: Rodina mně už oznámila, že si dneska bere peněženku! 

Dražbě předchází extraligová povinnost. Hrajete doma se slabším soupeřem. Bude to rychlé?
Hýský: Je to sport, je to kulatý (směje se). Teď vážně - jsme doma silní a Benátky jsou slabší tým. Ovšem jsou známí tím, že se dokážou hecnout a pak je to s nimi hodně těžký. Nesmíme je k tomu pustit a rychle zápas ukončit. 
Moník: Když jim vnutíme naší hru, měli bychom vyhrát. Ovšem může se stát cokoli. Rychlé to rozhodně být nemusí.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí