Derby vyznělo pro Kladno

V dohrávce 8. kola se utkaly dva týmy ze středních Čech, Kladno s Benátkami nad Jizerou. Posledních pět vzájemných utkání vyznělo vždy pro domácí a i dnes Kladno ovládlo zápas ve čtyřech setech. Kladenští se posunuli na třetí místo a zůstali v úzkém kontaktu s čelem tabulky.

Kladno se hned v úvodu utkání chopilo šestibodového vedení 8:2. O dva body se přesnými podáními postaral West, v útoku proměnili své šance Šulista s Hýským. Benátky hrály od začátku nekoncentrovaně a zbytečně ztrácely. Po skvělém začátku i domácí vypadli trošku z tempa a hosté začali náskok stahovat (13:10). V základní sestavě nastoupil mladý talent Kozak, který svým druhým bodem změnil stav utkání na 16:11. Po sérii tří nepovedených podání ukazovala místní tabule stav 20:15 a Kladno mířilo za vítězstvím v úvodním setu. Tak jak začal, tak i končil. Dominanci Kladna v závěru prvního setu ukončil po úspěšném útoku Hýský. 

Začátek druhého setu se nesl ve dvoubodových sériích. Skóre se tak přelévalo z jedné strany na druhou. Ani jeden z týmů nedokázal tomu druhému bodově odskočit. Stejný trend probíhal i ve střední fázi setu. Oba celky si dokázaly vytvořit maximálně jednobodové vedení (16:15). O první dvoubodový odskok se postaral lehkým padáčkem Sobotka (21:19). Koncovka druhého setu připomínala ten úvodní. Kladno se bodově chytlo a Hýský se postaral o poslední dva body. 

Na začátku třetího setu se domácí ihned dostali do dvoubodového vedení. Benátky se dokázaly rychle zmátořit a šly do vedení 6:5. Bleskově odpověděl Kozak, který nejdříve poslal svoji pumelici do rohu hřiště a následným blokem připsal týmu vedení 8:6. Kladno se znovu rozjelo a ujalo se vedení 14:9. Benátky se nechtěly vzdát a svým odporem se dostaly pouze do dvoubodové ztráty (16:14). Tým Milana Fortuníka chtěl zápas ukončit ve třech setech a znovu se rozjel. Na 19:14 zvyšoval Trojan. Karta se opět otočila a tři body v řadě si připsali hosté. Ve své jízdě pokračovali i nadále a obrátili průběh třetího setu 23:22. Po velkém obratu Benátky třetí set ovládly 25:23.

V úvodu čtvrtého dějství se oba týmy přetahovaly o každý bod, podobně jako v setu druhém. Za stavu 7:7 se hosté nadechli a zaznamenali neuvěřitelných šest bodů v řadě. Kladno bylo z koncovky posledního setu zřejmě ještě rozladěno. Po bloku Zajíčka a následně Hýského začali hráči ztrátu stahovat (12:15). Kladno začali hlasitě povzbuzovat fanoušci a hráči excelovali v blocích. Z šesti vyhraných míčů si připsali hned pět bodů právě po úspěšných blocích. Po útoku Zajíčka byla šestibodová ztráta smazána a domácí o bod vedli (20:19). Kladno začalo předvádět svoji starou hru a pěti vyhranými míči v řadě si připravilo pět mečbolů. Ten první ještě nevyužilo, ale po tom druhém byl zápas u konce.

- vv -

 

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí