Volejbalové béčko už vede přebor

Benešov, nebo Kladno? Rezerva extraligového Kladna si to s Benešovem rozdala o první příčku krajského přeboru. Drama se nakonec v Benešově nekonalo a Kladno dosavadního lídra porazilo dvakrát hladce (3:0 a 3:1). 

Béčku opět pomohli hráči prvního týmu Kozak, Lenc, Trojan a M. Blažek. Z pracovních důvodů se omluvil legendární kladenský blokař Borek Fokt, který tak na svou premiéru v rezervě stále čeká.

Mladší hosté nedali Benešovským šanci pomýšlet ani na bod. Lenc s Kozakem na smeči, veterán Blažek s Trojanem na bloku a junior Blažek na nahrávce šlapali jak skvěle vyladěný orchestr. 

Do druhého zápasu v Benešově nastoupili Kladenští bez Kozaka s Trojanem, které vezl trenér Bednář do Zlína za extraligou. Domácí si sáhli aspoň na set. "Vývoj soutěže, která je v polovině, máme nyní ve své moci. Kluci hráli skvěle, a to i ti ze základu béčka. Až se zapojí Borek, budeme nejvážnějšími kandidáty na postup do druhé ligy," uvedl spokojený kouč.

Kladenská rezerva sehraje příští zápasy v sobotu (první zápas začne zhruba v deset hodin dopoledne) ve sportovní hale jako "předskokan" extraligovému duelu áčka s Českými Budějovicemi (18.00 h.). 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí