Volejbalová rezerva Kladna prohrála s Dobříší

Rezerva vicemistrů extraligy podlehla v krajském přeboru bývalému druholigistovi z Dobříše dvakrát 2:3. 

Domácí doplatili na oslabenou sestavu, ve které chyběli mladíci Kozak s Blažkem. Ti nastoupili ve stejný čas k důležitým zápasům v Karlových Varech (1:3 a 3:1) a drží se na druhém místě tabulky dva body za Orionem. To samé umístění po víkendu drží i béčko, jež ztrácí stejně bodů na první Benešov.

Rezervu kvůli nedostatku hráčů tak poprvé doplnili trenéři prvního týmu Milan Fortuník i Petr Klár. Oba nastoupili k mistrovskému zápasu po dlouhých letech a podali dobrý výkon. Petr Klár ukázal mladým hráčům, jak se tvrdě smečuje a Milan Fortuník, bývalý excelentní nahrávač, zase nechával ideálně vyniknout smečaře. Ovšem soupeř nebyl z kdejakého Nazdárkova. Šel po každém míči, houževnatě vracel zpátky kladenské útoky a dva zkrácené sety doslova na palubovce vydřel. 

"Ze začátku jsem cítil trochu ostych hrát v jednom týmu se svými trenéry, ale pak jsem si to užíval. Škoda, že jsme nevyhráli. Petr Klár nám ukázal, jak se správně hecuje a raduje po získaném bodu. To bylo učebnicové hecování," uvedl blokař Štěpán Trojan. "Forbes nahrával moc hezky. Všechno od něj chodilo pod ruku, nebylo co řešit. A Petr Klár je dobrý hecíř," řekl smečař Martin Syrůček. "Sehráli jsme smolný zápas. Dobříš výborně bránila. Překvapil mě Milan Fortuník, jak to má pořád parádně v prstech," doplnil nahrávač David Homer.

Sestava Kladna: Fortuník, Klár, Sklenička, Trojan, Syrůček, Homer, Jakovec, Dvořák, Kučera.

Jan Murárik

dobrisfortunikovy

Fortuníkovy stále skvělé prsty úřadují

dobrispetrklar

Petr Klár a Milan Fortuník v dolní řadě zleva

dobristrojice

Trojice nejstarších hráčů béčka Homer, Klár a Fortuník (zleva)


Počasí Kladno

Předpověď počasí