Kladno vítězství v Českém poháru nezopakuje

Kladno se představilo v semifinále Final Four Českého poháru mužů proti silnému Liberci, se kterým v posledních dvou zápasech prohrálo. Bohužel ani tentokrát se Středočeši neradují a z poháru vypadli.  Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 1:3 (23, -21, -18, -29).

Začátek zápasu vyšel lépe Liberci, který se chopil dvoubodového vedení. Kladno (domácí) rychle zareagovalo a ztrátu ihned smazalo. Hosté se ve volné chvíli zkoncentrovali a tříbodovou sérií strhli vedení opět na svoji stranu. Po třech špatných podání v řadě zaútočil z levé strany Šulista a snížil na 14:15. První set se hrál ve velkém tempu a po příchodu Konečného na palubovku kladenský celek srovnal (18:18). Právě tento špílmachr rozhodl prudkou smečí o zisku prvního setu. 

Liberečtí byli v úvodu druhého setu lepším týmem a zaslouženě šli do vedení 6:2. Domácí i díky dvěma esům snížili a do prvního technického timu šli už pouze s dvoubodovou ztrátou. Tým z Podještědí navázal na skvělý začátek vytvořil si až pětibodový náskok. Diváci v hale tvořili skvělou atmosféru a Kladno podporovaly dokonce dva kotle. Po dvou zkažených podáních ukazovala světelná tabule skóre 17:21 a hosté mířili za srovnáním. To zařídil smečí Jan Štokr a jeho tým ovládl druhou sadu 25:21. 

I v úvodu třetího setu se hosté chopili dvoubodového vedení, avšak po excelentním podání Hýského byl stav vyrovnaný (6:6). To neplatilo při oddechovém času, který si vyžádal Milan Fortuník, jelikož jeho tým prohrával 9:14. Středočeši působili nesoustředěně a dělali příliš nevynucených chyb, což vedlo k velkému bodovému rozdílu (13:22). O výhře Liberce ve třetím setu rozhodl smečí Jan Galabov.

Čtvrtá sada byla hra nervů a pořádně drama. Po vyrovnaném průběhu se liberecký mečbol střídal s kladenským setbolem. Šťastnější skončili hráči ze severu, kteří zblokovali Zajíčkův útok a postoupili do finále.

Kapitán Adam Zajíček: „Škoda, že nám to dnes nevyšlo. Čtvrtý set mohl dopadnout jakkoliv, ale bohužel jsme koncovku nezvládli a zápas prohráli.“

Trenér Milan Fortuník: „V utkání jsme se trošku hledali a nedokázali podat stabilně stoprocentní výkon. Dukla hrála skvělý volejbal, byla lepším týmem a zaslouženě vyhrála.“

Domácí: West, Zajíček, Hýský, Šulista, Gromadowski, Sobotka; libero Moník. Střídali: Konečný, Bouza, Fortuník

Hosté: Galabov, Janouch, Štokr, Holubec, Leikep, Správka; libero Kopáček. Střídali: Staněk

- Voš -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí