Šéf volejbalového svazu: Kladno má dobrou diváckou a herní úroveň

Na startu vyřazovacích bojů o titul přinášíme exkluzivní rozhovor se šéfem Českého volejbalového svazu Markem Pakostou, bývalým hráčem Kladna. Tým loňského vicemistra extraligy začne play off zítra v kladenské sportovní hale proti Příbrami (18.00 h.).

Překvapuje vás zájem lidí v Kladně o volejbal?
Nepřekvapuje. V Kladně na volejbal chodí pravidelně hodně lidí a vytvářejí ve své sportovní hale hráčům suprovou atmosféru. A mají možnost vidět vynikající osobnosti, jako například Davida Konečného, který má za sebou úžasnou kariéru s evropskými trofejemi. 

Když se na kladenský volejbal díváte zvenku, z nadhledu, co vidíte?
Jedna věc je individuální úroveň hráčů. Ta sezonu od sezony stoupá. Druhá věc je úroveň hry týmu, tam je to o souhře nových hráčů, protože Kladno každý rok tým z větší části obměňuje. A třetí hledisko jsou evropské poháry, ve kterých se Kladno teprve rozkoukává. 

Jsou favorité na titul letos předem daní?
Kladno si Davidem Konečným pomohlo, ale rozhodovat může zranění takových hráčů. Liberec, České Budějovice i Karlovarsko také ve svých řadách mají klíčové hráče i výborné hráče na střídání, a když někdo ze sestavy vypadne, může to znamenat konec v play off. Takže jmenovat jasné aspiranty na titul je ošidné. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí