Orel Konečný odletěl za teplem

Spojené arabské emiráty a v nich Dubaj, to je nová volejbalová destinace univerzála Davida Konečného. Po úterní výhře v evropském poháru, která posunula Kladenské orly do druhého kola, sbalil David Konečný rodinu a odletěl s nimi do tepla. 

K překvapení všech jste postup Kladna hned po utkání neoslavil tradičním půllitrem piva…
(směje se) Zvykám si na život bez alkoholu. Tam, kam letím, je zakázaný. Nabídka ke mně dorazila v neděli večer. Nemusel jsem moc dlouho uvažovat, jestli ji vezmu, protože v téhle oblasti jsem volejbal nehrál a rád bych to s blížícím se koncem kariéry zkusil. Dobré je, že to je na celou sezonu a se mnou může být i rodina. 

Byla to jediná nabídka, o které stálo uvažovat?
Jediná takhle atraktivní. Některé jiné také stály za úvahu, ale zase tak přitažlivé nebyly. Mohl jsem si vybírat jak z Asie, tak z Ameriky. O jménech klubů se už nemá cenu bavit.

Jak na vás v Emirátech přišli?
Přes mého manažera a brazilského asistenta trenéra v klubu, kam odcházím. S ním jsem kdysi hrál v Ostravě…

Kladnu jste i v těch několika zápasech výrazně pomohl. Pomohlo Kladno vám?
Bezpochyby. Kladnu, klukům i trenérům jsem vděčný za tu šanci kvalitně trénovat a hrát. Mně tohle velmi pomohlo a snad i týmu. Dojala mě veřejná rozlučka, kterou mi klub na konci utkání s Montanou uspořádal. Moc všem děkuju. Já se na zápas s bulharským týmem těšil a zároveň jsem si přál, abych nemusel odletět okamžitě třeba v pondělí nebo v úterý před zápasem. Nerad bych se totiž s Kladnem loučil sobotní porážkou, kterou nám doma připravilo Brno. Po vítězství se odlétá líp. 

Až zase jednou v zahraničí sbalíte kufry, naskočíte opět do českého volejbalu v Kladně?
A kde jinde (usmívá se)?

Jan Murárik

konecdres

Dres s jménem Konečný putoval k fanouškům

konecklouceni

K loučení patřil i potlesk spoluhráčů

konecjeden

Jeden z mnoha stylových dárků na památku

konecspojeni

Spojení orlů s Konečným fungovalo skvěle

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí