Libero Moník: Věřím, že nás při utkání Movemberu podpoří hodně lidí

V minulém kole Kladenští orli způsobili senzaci, když oslabeni o hvězdného univerzála Davida Konečného vyhráli na hřišti silného Liberce. Oporou týmu byl jako už několik zápasů předtím Milan Moník (30) na postu libera. 

Zítra v utkání s Ústím nad Labem připomenete, že jste součástí celosvětové tradiční listopadové akce zvané Movember na podporu léčby rakoviny prostaty. Jejím průvodním znakem na mužských tvářích je výrazný knírek. Ten zdobí i váš obličej. Setkal jste se v životě ve své blízkosti s někým, kdo trpěl onemocněním prostaty?
Nesetkal, ale kdysi jsem sledoval cyklistu Armstronga, který měl rakovinu prostaty a přemohl ji. Tenhle problém mi není vůbec lhostejný. Je dobré na něj upozorňovat. Sám jednou za rok chodím ke svému lékaři na kontrolu, byť se doporučuje pravidelná kontrola až po padesátce. Rozhodně možnost onemocnění prostaty nepodceňuji ani v mém věku.

Chválí vám přítelkyně knírek?
Už není přítelkyně, která by ho chválila (trpký úsměv). Nevím, kolika ženám se knírky líbí, ale v mém okolí jich většina rozhodně není. Po šesti letech jsem si nechal břitvou oholit tváře, aby knírek vynikl. Kdy ho shodím, ještě nevím. 

Jako hráč udivujete svými výkony. Trenér Fortuník se o nich vyjádřil v superlativech. Jste na vrcholu formy?
Jsem rád, že snad mužstvu pomáhám. Uvidím, jestli to může být ještě lepší. Tuhle sezonu dostáváme občas rány, ale taky umíme překvapit odvážným volejbalem. V Liberci jsme vyhráli, protože jsme bojovali jako celek. Předtím jsme se několik zápasů mohli opřít o osobnost Davida Konečného. 

Váš zítřejší soupeř byl na začátku sezony na špičce tabulky. V současné době to vypadá, že se jí propadá...
Ústí dokáže potrápit. Nesmíme ztrácet v zápase koncentraci. Oni zvládli bravurně lehčí soupeře a byli na čele tabulky oprávněně. Zvu všechny na volejbalový zážitek a věřím, že nás i na Movember přijdou lidé podpořit ve velkém množství. 

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí