Kladenští orli po zápase vydraží dresy

Kladenští volejbalisté dnes večer (18.00) ve sportovní hale sehrají extraligové utkání proti Ústí nad Labem a po něm v rámci tradiční listopadové akce Movember vydraží své dresy ve prospěch boje proti onemocnění prostaty. 

Jak je v kladenském klubu dobrým zvykem, tým odehraje jedno listopadové utkání před vlastním publikem v originální sadě dresů, kterou po jeho skončení nabídnou s vyvolanou základní cenou fanouškům v hledišti. Ti většinou výrazně přihazují. "Byli bychom rádi, kdyby celková vybraná částka za všechny vydražené hrané dresy s originální tématikou Movemberu byla co nejvyšší. Letos jejich design navrhl kapitán týmu, smečař a grafik v jedné osobě Tomáš Hýský. Oproti minulým dražbám jsou velmi volejbalové s kníratým míčem, jako symbolem Movemberu," uvedl pro Vaše Kladno kouč orlů Milan Fortuník. Rekordní celkově vybraná suma v dražbě dresů přesáhla loni lehce 50 tisíc korun. Nejvíce, 26 tisíc korun, za jeden dres klub vybral na jméno nahrávače van Haarlema. K poslední dražbě přispěla také oštěpařka Barbora Špotáková, věrná fanynka kladenských volejbalistů. Ta do aukce přihodila své tretry, které jí pomohly na olympiádě v Londýně ke zlatu. Jeden z fanoušků je vydražil za 12 tisíc korun. 

Ovšem dnes večer nepůjde v Kladně pouze o vybrané peníze na boj proti rakovině, ale také o neméně důležité vítězství. To udrží kladenský tým na třetím místě a v kontaktu s prvními dvěma kluby tabulky, Karlovarskem a Českými Budějovicemi. "Ústí na začátku sezony jelo na vítězné vlně a v poslední době k tomu vhodně doplnilo kádr. Soupeř má výbornou obranu. My nasadíme na účku Marela, podobně jako v Liberci, kde jsme vyhráli," říká Milan Fortuník. 

Marel zaskakuje na postu "účka" poté, co do zahraničí odcestoval vynikající univerzál Konečný a na delší dobu zmizel Kladnu z dohledu Venezuelan Martínez. "V těchto dnech se zničehonic opět objevil na tréninku. Zřejmě sehnal potřebné vízum. Nyní řešíme jeho další setrvání v klubu," dodal kladenský trenér. 

Jan Murárik 

lonibara

Bára Špotáková dražila tretry za asistence syna Janka

lonivan

Van Haarlem s fanoušky, kteří vydražili jeho dres za rekordní částku...

lonivydrazte

Vydražte si originální dres


Počasí Kladno

Předpověď počasí