Kladenští volejbalisté postupují do třetího kola CEV

Kladenští volejbalisté vybojovali v maďarské Kazincbarcike postup do třetího kola evropského poháru CEV. K největšímu úspěchu v jejich novodobé historii stačilo uhrát dva sety. Utkání skončilo 3:2 pro Orly (25:18, 28:26, 25:27, 20:25, 15:13) a ti ve třetím kole narazí ještě v prosinci na Finy.

Doma před týdnem kladenští volejbalisté zvítězili 3:1, a kdyby prohráli stejným poměrem nebo o tři sady, hráli by rozhodující postupový set. Ovšem Kladno v Maďarsku drama odmítlo. Orli pro sebe získali úvodní dvě sady a v další fázi zápasu si mohli dovolit hrát uvolněně a jen pro radost z volejbalu. 

"V bouřlivé atmosféře haly jsme dokázali vzdorovat náporu domácích a vyhrát důležité dva sety a po výpadku zvítězit i celkově. Maďaři moc stáli o postup a já jsem za náš tým hrdý, jak reprezentoval město Kladno i republiku," vzkázal z Maďarska trenér Milan Fortuník.

Hráče nyní v české extralize čeká zápas kola. V pondělí 10. prosince hostí ve sportovní hale a před televizními kamerami silné Karlovarsko (20.15). Pro fanoušky hokejových Rytířů, kteří ve stejný den hrají (17.00) doma se Vsetínem, mají oba kluby vzkaz - kdo přijde na volejbal s platnou hokejovou vstupenkou z tohoto duelu, má na Karlovarsko po jejím předložení na pokladně vstup zdarma!

-JM-

Foto: Roman Mareš


Počasí Kladno

Předpověď počasí