Volejbalisté potřebují pomoc. Třetí kolo evropského poháru v ohrožení!

Kladenští Orli včera vybojovali postup do třetího kola prestižního CEV Cupu. Jsou mezi šestnácti týmy Evropy a čeká je duel s Finy. Ovšem ten je ve vážném ohrožení!

Kladenští volejbalisté, vicemistři extraligy, jsou v extraligové tabulce na průběžném třetím místě. V druhé nejsledovanější evropské soutěži, po Lize mistrů, CEV Cupu postupem přes Bulhary a Maďary se rázem ocitli ve vybrané volejbalové společnosti. V Evropě dosud neprohráli jediné utkání a město Kladno v nich má skvělou reprezentaci i reklamu. Totéž platí také o sponzorech klubu. Nyní ovšem hrozí, že kladenský klub v soutěži nebude pokračovat! Náklady na odehrání dvou zápasů se Seveřany se totiž vyšplhají až na tři sta tisíc korun, které v současné době Orlům shází. 

"Oslovíme naše partnery, sponzory. Peníze musíme sehnat, jinak nám hrozí svým způsobem ostuda a možné sankce. Nesměli bychom nějaký čas do evropského poháru a možná by nás postihla i finanční pokuta. Od začátku sezony šetříme kde se dá. Uvolnili jsme z týmu tři hráče a další už si nemůžeme dovolit, protože bychom neměli takřka s kým hrát. Šest zkušených borců totiž doplňují vesměs studenti. Mužstvo nabuzené čtyřmi výhrami v řadě je odhodlané pokračovat Evropou i přes Finy. Ale teď nevíme, kde tolik peněz seženeme. Jsem optimista, věřím, že se nám to podaří," říká kladenský kouč Milan Fortuník.

Manažer týmu Jindřich Neumann pro Vaše Kladno na situaci reagoval: "Evropský pohár nemůžete jen tak odmítnout. Třetí kolo musíme odehrát. Sportovní úspěch je úspěchem nejen města či kraje, ale i celé republiky. Začneme vyjednávat na volejbalovém svazu a také na městě. Otázka je, jestli nás někdo bude chtít poslouchat. Tenhle problém neřešíme jenom my. Mají ho i ostatní volejbalové kluby v Česku. Postupy v Evropě si nemůže většina dovolit! A Liga mistrů je ještě úplně jinde... Smutné je, že na tohle nejsou zdroje."

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí