Panenky pomáhají zachránit dětské životy

Středočeský kraj a Český výbor pro UNICEF vyhlásil už třetí ročník soutěže Miss Panenka junior. Charitativní akce na pomoc projektu na podporu očkování dětí v rozvojových zemích probíhá pod záštitou hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO 2011).

V rámci soutěže Miss Panenka mohou děti a mládež ze základních a středních škol a také institucí péče o děti ve Středočeském kraji vyrábět látkové panenky. O nejkrásnějších výrobcích pak rozhodne veřejnost během hlasování na facebooku UNICEF ČR. Autoři vítězných panenek získají hodnotné ceny. Všechny vyrobené panenky budou poté nabízeny k symbolické adopci za 600 Kč v rámci projektu „Adoptuj panenku a zachráníš dítě“ na e-shopu UNICEF ČR. Cena jedné panenky odpovídá nákladům na očkování pro jedno dítě. 

Vyrobené panenky mohou školy posílat do UNICEF ČR nejpozději do 10. května. Hlasování na internetu proběhne v květnu a červnu, kdy bude i slavnostní vyhlášení výsledků soutěže. Vybrané panenky budou nabídnuty k adopci během Benefiční aukce panenek známých osobností 26. listopadu 2019 v Českém muzeu hudby v Praze. Bližší informace o podmínkách soutěže, vzhledu a střihu panenek naleznete na stránkách www.unicef.cz/stredoceskykraj. Kontaktní osoba pro zasílání vyrobených panenek: Bc. Aleš Foltýnek, UNICEF ČR, Rytířská 539/31, 110 00 Praha 1.

Soutěž Miss panenka je součástí projektu Adoptuj panenku a zachráníš dítě, který na podporu očkovacích programů v nejchudších zemích světa český UNICEF rozvíjí již od roku 2002. Panenky budou děti tvořit podle jednotného střihu. Pro každou její tvůrce vyplní rodný list, v němž uvede stručný popis panenky a svůj kontakt. Rodina či jednotlivec, který panenku adoptuje, obdrží spolu s panenkou pohlednici UNICEF, kterou zašle tvůrci panenky se zprávou, že jeho panenka našla svoji rodinu a společně tak zachránili jeden dětský život. Každým rokem se díky očkování podaří zachránit život až třem milionům dětí. V prvním ročníku (2017) bylo vyrobeno a soutěžilo celkem 72 panenek a ve druhém (2018) už 136.

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí